Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vepřový guláš na víně s jablky

Vepřový guláš na víně s jablky

Potřebujete: 500 vepřové plece, 250 g celeru, 2 jablka, 100 g mrkve, sůl, špetku pepře, 1 hřebíček, 1 bpbkový list, 80g sádla, 30 g hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/8 l červeného vína

Postup: Na sádle krátce osmažte nakrájenou mrkev a celer, přidejte na kostičky nakrájené maso, osolte, přidejte další koření, podlijte trochou vody a duste. Měkké maso vyndejte, šťávu vyduste, zaprašte moukou a zřeďte vývarem. Přidejte nastrouhaná jablka a v omáčce je rozduste. Nakonec vlijte víno, chvilku povařte a omáčku prolisujte. Do prolisované omáčky vložte maso, prohřejte a podávajte s knedlíkem nebo s rýží.

Lenka Moučková


17.1.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vepřový guláš na víně s jablky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 17.1.2012 12:07

na neděli mám v plánu...kotletu vcelku , okořeněnou , obalenou plátky anglické a upečenou v alobalu....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 17.1.2012 12:06

můj pohled.smajlik - 26.....na půl kila masa je dost celeru, kostky masa se budou těžko vyndávat, já bych kořenovou zeleninu nastrouhala a nechala tak....jablíčka bych nedávala vůbec , to mi tam nesedí...jinak vepřové na kostky dělám často i na způsob svíčkové takže se šlehačkou- dijéétně..smajlik - 68

 
dadka
dadka - 17.1.2012 11:46

Na neděli mám v plánu rozstřelené ptáčky s rýží, ale zkusím to. Zase nějaká změna.

 
Světlonoska
Světlonoska - 17.1.2012 9:33

smajlik - 66S tím bych neriskovala,nemusel by to nikdo jístsmajlik - 26ne každému to chutná,takže opatrně..smajlik - 64

 
evropka
evropka - 17.1.2012 9:08

ráda bych ochutnala,ale dělat to nebudusmajlik - 26chystám na víkend po dlouhé době burgundskou hovězí tak se těšímsmajlik - 32

 
orinka
orinka - 17.1.2012 5:59

k tomu všemu by mi líp ladila drůbež, pivo mi s vínem moc dohromady nejde, to dělám na pivěsmajlik - 55 Jinak by mi to s tím kuřecím určitě velmi chutnalo.smajlik - 57... i když...pečené kuře podlévané černým pivemsmajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.