Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Potřebujete: 4 vepřové kotlety bez kosti, 2 cibule, asi hrst sušených hub, 1 lžíci oleje, 1 smetanu ke šlehání, pepř a sůl podle chuti

Postup: Houby namočte do vody, kotlety naklepejte, osolte a opepřete, cibuli nakrájejte na plátky. Zapékací misku vymažte olejem a rozložte do ní polovinu cibule. Na ni dejte plátky masa, posypejte vymačkanými houbami a navrch dejte druhou polovinu cibule. Zalijte smetanou, přikryjte poklicí a asi tři čtvrti hodiny zapékejte. Jako příloha se hodí vařené brambory.

Lenka Moučková


24.1.2012   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kotlety na smetaně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Milda3
Milda3 - 24.1.2012 19:33

sharon: no to bych spíš udusil smajlik - 68

 
mutina
mutina - 24.1.2012 19:24

Místo brambor lze dát i uvařené špagety. Taky super.

 
sharon
sharon - 24.1.2012 15:18

Milda3: neblááázni......říkej si že co neusouložíš, tak to aspoň uválíš...........................smajlik - 25smajlik - 54smajlik - 68

 
evropka
evropka - 24.1.2012 15:06

já teda ty kotletz vždy voprásknu aby měly kůrku a nebyly udušené....a mín cibule,někdy je dost agresivní a přebije chut

 
loupák
loupák - 24.1.2012 14:48

Milda3:vítejte do klubu dietářůsmajlik - 75

 
Milda3
Milda3 - 24.1.2012 14:43

Děvčata vy mě tedy děláte chutě,ale paní to dělá taky bez hub a tak nějak jako loupák,já si ty brambory pak namačkám a udělám z toho takovej myšmaš a to je mňamka,ale teď si o tom nechám jenom zdát,snažím se držet dietu abych schodil alespoň 30 kg přebytečného sádla,chtěl bych bejt opět docent,ale jde to pomalu zatím za 10 dní jen tři kila,nakoupil jsem haldy mražené zeleniny,10 kg filé z tresky a kuřecí,jen ten černej chleba je moc drahej 35 dkg asi 38 kč

 
magic11
magic11 - 24.1.2012 13:19

loupák: já tam většinou nasypu nějakou směs z mražáku a je to. Sice nad zeleninou obvykle ofrňují, ale s tou šlehačkou to zblazjnnou smajlik - 47smajlik - 47

 
loupák
loupák - 24.1.2012 12:48

magic11:smajlik - 47brokoličku já ráda,ale moji hoši ne éééésmajlik - 68dík za tipsmajlik - 105

 
magic11
magic11 - 24.1.2012 12:42

loupák: tak tak, ale dávám i brokolici, podle chutí a co zrovna chlapi schroupousmajlik - 68

 
loupák
loupák - 24.1.2012 12:23

dadka:můžu se zeptat s jakou zeleninou?vypadá to zajímavěsmajlik - 58jde mi k tomu spíš kořenovkasmajlik - 105

 
dadka
dadka - 24.1.2012 12:17

Já dávám brambory napolo měkké, protože se mně stalo, že byly tvrdé.
Zkoušela jsem teď kotletky nakrájet na nudličky, podusit na zelenině a dobře ochutit, do pekáčku navrstvit poloměkké brambory, potom dát nudličky masa se zeleninou a se šťávou, nahoru opět brambory a zalít smetanou a dát zapéct. Taky moc dobré...

 
PEGG
PEGG - 24.1.2012 11:11

Jů, já mám hlad. To bych si dalasmajlik - 57

 
loupák
loupák - 24.1.2012 10:53

Já dávám na dno pekáče nasolený a napepřený maso(jakýkoliv,ale vepřový je nejlepší),na to na kolečka cibuly a už jen vrstvím na kolečka brambory který prosypávám solí,pepřem a trochou červený papriky až nahoru pekáče,pak to podleju a nechám tak půl hoďky zakrytý dusit,potom to odklopím,naleju 2!šlehačky a nechám dalších asi 20 min.péct bez přikrytí,aby ta šlehačka nevytekla...je to fakt ňamkasmajlik - 57

 
magic11
magic11 - 24.1.2012 10:24

já ty brambory hodím ještě na tu spodní cibuli pod maso, jen musí být víc nadrobno, aby se udělaly, a dělám všechno najednou, nedávám houby a nahoru nasypu strouhaný sýr. Ale je to kalorická bomba smajlik - 26

 
denda04
denda04 - 24.1.2012 10:13

sharon: zkusím já maso nakládám a dám olej smajlik - 67smajlik - 68 mám ráda i krkovičku není tak suchá no kal , bombaaaaaaaasmajlik - 58smajlik - 67smajlik - 63smajlik - 64

 
sharon
sharon - 24.1.2012 9:55

Linda: stačí jedna.....a můžeš dát smetanu na vaření + kousky másla......ta šlehačka se dává kvůli tomu že pak nedáváš žádnej tuk....

 
sharon
sharon - 24.1.2012 9:54

Linda: určitě poklice stačí, nebo v remosce jestli máš................denda04: ale šlehačka to jídlo i omastí..smajlik - 68 zkus to, nepoznáš to...smajlik - 68

 
Linda
Linda - 24.1.2012 9:38

sharon: denda04: mohla bych to vecer opet vyzkouset, doma budu kolem pul páte, do peti je to v troube a v sest na stole - to by slo smajlik - 47

 
denda04
denda04 - 24.1.2012 9:34

Linda: určitě ano já nedávám smetanu ,ale trochu vyvaru ,nebo vody taky je to OK jo i nakrájím papriku ,červenou ,žlutou j e to super smajlik - 57smajlik - 58

 
Linda
Linda - 24.1.2012 9:26

sharon: tak to bude asi ono - já to delala neprikryté, potomek má alergii na hliník smajlik - 48. Nestacila by jenom poklice? A jeste pro 4 osoby kolik slehacky? A musi to byt slehajda a nebo staci smetana na varení?

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.