Olivové karbanátky
Potřebujete: 600-800 g mletého hovězího masa, 100 g zelených vypeckovaných oliv, 2 vejce, 1 cibuli, petrželku, pažitku, sůl, pepř a olej na smažení
Postup: Petrželku, pažitku, cibuli i olivy nakrájejte najemno. Do mísy vložte mleté maso, přisypte bylinky, cibuli, olivy, přidejte celá vejce, osolte, opepřete. Rozehřejte olej a smažte menší karbanátky. Podávejte s bramborovou kaší nebo listovým salátem, případně vařenými zelenými fazolkami.
Tip:
* přidáte-li trochu chilli papriky nebo tabasca, karbanátky budou pikantnější
* olivy lze nahradit kapary
* masovou směs můžete též zapéct v troubě
17.6.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5