Hovězí se špenátem
Potřebujete: 800 g hovězího mletého masa, 1 balíček mraženého špenátu, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 4 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml zakysané smetany, 4 lžíce oleje, 50 ml vody, mletý pepř, sůl
Postup: Na troše oleje osmahneme část nadrobno nakrájené cibule a přidáme špenát. Podusíme, vmícháme utřený česnek a osolíme. Na pánvi osmahneme druhou část cibule, vložíme mleté maso, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a podusíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu mletého masa, na něj rozetřeme špenát a opět dáme vrstvu masa. Zalijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Ke konci zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně a pečeme ještě asi 15 minut. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
13.10.2010 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí se špenátem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vypadá to dobre, sice kombinace spenátu a protlaku mi nejde pod vousy, ale proc nevyzkouset ..... jinak vyvozuji ze balícek spenátu bude neco kolem pul kila , ale na tom zase az tak nezálezí
já si dnes odhlásím obědjdu do bufáče na držkofku