Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Hamburská kýta na smětaně

Hamburská kýta na smětaně

Potřebujeme:

1 kd telecí kýty, 100 g uzeného jazkya, 30 g slaniny, 40 g hladké mouky, 50 g másla, 30 g hovězího morku, sůl, dvě kuličky pepře, dvě kuličky nového koření, 1 bobkový list, asi půl lžičky octa, 1/4 l kvalitní smetany, může být i šlehačka

 

Postup:

Osolené maso protáhněte slaninou a jazykem a dejte péct v kastrólu, ve kterém jste předtím rozpustili máslo a morek. Přidejte koření, zakápněte octema pečte za občasného podlévání, dokud maso nezměkne. Pak je vyndejte, šťávu zaprašte moukou, osmažte a zřeďte smetanou na hustou omáčku, tu provařte a pak přeceďte přes cedník. Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale může být i rýže nebo těstoviny.

Redakce


9.7.2014   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 11   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hamburská kýta na smětaně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mam-ča
mam-ča - 10.7.2014 9:07

Hamburskou dělám jako normální svíčkovou, ale místo hovězího masa použiju vepřovou pečeni. Nakonec do hotového přidám sterilovaný hrášek a mrkev (nejlíp Bonduell) a je vymalováno.
Telecí kýtu a jazyk je škoda takhle prznit.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 9.7.2014 13:57

Tak u nás v jídelně dělají vepřovou kýtu hamburskou a je tam podle mě i trochu papriky, ale je asi víc receptů z telecího by to podle mě bylo i škoda

 
Jarča*
Jarča* - 9.7.2014 13:02

anitech: smajlik - 47smajlik - 57

 
anitech
anitech - 9.7.2014 12:30

musím se přiznat, že telecí maso jsem neviděla hodně dlouhosmajlik - 68, ale vím, že tenhle recept býval většinou ve spojitosti s věpřovým mase.
moc se mi líbí tenhle knedlík
http://www.pepato.eu/2012/10/zemlovy-nebo-karlovarsky-knedlik.html

 
orinka
orinka - 9.7.2014 11:37

vlastně! Jsem to kdysi zkusila dělat, ale měla jsem recept z vepřové kýty. Nebylo to špatné, ale naší svíčkové se to podle mě nevyrovná.

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 9:49

Hamburskou neumím, ale ráda si jí dám když je třeba v jídelně.
ale zkusit jí někdy můžu, proč ne, omáčky kde je smetana mi chutnajísmajlik - 68

 
dadka
dadka - 9.7.2014 9:49

Telecí maso, uzený jazyk...tak to leda při nějaké slavnostní příležitosti. Maso může být vepřové , stejně tak jako hovězí.U nás beztak všichni milují omáčku, je jim jedno, jaké je maso.

 
sharon
sharon - 9.7.2014 9:36

klidně to jde i z oříšku plecka...bez morku a jazyka - dělám jako svíčkovou s krouhanou kořenovou zeleninou , místo octu citron a zatřu smetanou ....maso vyndám a dám přes noc pod folii do lednice pak se krásně krájí na plátky......omáčku mixnu ponorákem a dochutím.....smajlik - 26

 
Jarča*
Jarča* - 9.7.2014 8:57

u nás dělají hamburskou někdy v práci, docela dobrou, taky pochybuju, že by jí dělali z nějakých drahých ingrediencí. Doma jsem jí ještě nedělala, možná někdy zkusím místo klasické svíčkové.

 
evropka
evropka - 9.7.2014 8:51

orinka: dělám z normální kýty,dnes jsem jí viděla za 89kč kg,takže to v pohodě přežiješsmajlik - 58,mám tohle jídlo moc ráda

 
orinka
orinka - 9.7.2014 7:11

to je spíš zimní recept a pro důchodce teda moc ne, když si spočítám ingredience...smajlik - 76. Pro mě tak leda sekaná svíčková na smetaně - rozuměj, koupím v globuse mleté hovězí (jedině těm věřím, že do toho namelou co je psáno v nabídce) a udělám bochánky. Ty pak dělám jako klasickou svíčkovou, není to rozhodně špatné. Kupovat za pětistovku kilo masa holt nemůžusmajlik - 55

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127553.
Archiv anket.