Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Hamburská kýta na smětaně

Hamburská kýta na smětaně

Potřebujeme:

1 kd telecí kýty, 100 g uzeného jazkya, 30 g slaniny, 40 g hladké mouky, 50 g másla, 30 g hovězího morku, sůl, dvě kuličky pepře, dvě kuličky nového koření, 1 bobkový list, asi půl lžičky octa, 1/4 l kvalitní smetany, může být i šlehačka

 

Postup:

Osolené maso protáhněte slaninou a jazykem a dejte péct v kastrólu, ve kterém jste předtím rozpustili máslo a morek. Přidejte koření, zakápněte octema pečte za občasného podlévání, dokud maso nezměkne. Pak je vyndejte, šťávu zaprašte moukou, osmažte a zřeďte smetanou na hustou omáčku, tu provařte a pak přeceďte přes cedník. Jako příloha se hodí houskové knedlíky, ale může být i rýže nebo těstoviny.

Redakce


9.7.2014   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 11   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Hamburská kýta na smětaně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
mam-ča
mam-ča - 10.7.2014 9:07

Hamburskou dělám jako normální svíčkovou, ale místo hovězího masa použiju vepřovou pečeni. Nakonec do hotového přidám sterilovaný hrášek a mrkev (nejlíp Bonduell) a je vymalováno.
Telecí kýtu a jazyk je škoda takhle prznit.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 9.7.2014 13:57

Tak u nás v jídelně dělají vepřovou kýtu hamburskou a je tam podle mě i trochu papriky, ale je asi víc receptů z telecího by to podle mě bylo i škoda

 
Jarča*
Jarča* - 9.7.2014 13:02

anitech: smajlik - 47smajlik - 57

 
anitech
anitech - 9.7.2014 12:30

musím se přiznat, že telecí maso jsem neviděla hodně dlouhosmajlik - 68, ale vím, že tenhle recept býval většinou ve spojitosti s věpřovým mase.
moc se mi líbí tenhle knedlík
http://www.pepato.eu/2012/10/zemlovy-nebo-karlovarsky-knedlik.html

 
orinka
orinka - 9.7.2014 11:37

vlastně! Jsem to kdysi zkusila dělat, ale měla jsem recept z vepřové kýty. Nebylo to špatné, ale naší svíčkové se to podle mě nevyrovná.

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 9:49

Hamburskou neumím, ale ráda si jí dám když je třeba v jídelně.
ale zkusit jí někdy můžu, proč ne, omáčky kde je smetana mi chutnajísmajlik - 68

 
dadka
dadka - 9.7.2014 9:49

Telecí maso, uzený jazyk...tak to leda při nějaké slavnostní příležitosti. Maso může být vepřové , stejně tak jako hovězí.U nás beztak všichni milují omáčku, je jim jedno, jaké je maso.

 
sharon
sharon - 9.7.2014 9:36

klidně to jde i z oříšku plecka...bez morku a jazyka - dělám jako svíčkovou s krouhanou kořenovou zeleninou , místo octu citron a zatřu smetanou ....maso vyndám a dám přes noc pod folii do lednice pak se krásně krájí na plátky......omáčku mixnu ponorákem a dochutím.....smajlik - 26

 
Jarča*
Jarča* - 9.7.2014 8:57

u nás dělají hamburskou někdy v práci, docela dobrou, taky pochybuju, že by jí dělali z nějakých drahých ingrediencí. Doma jsem jí ještě nedělala, možná někdy zkusím místo klasické svíčkové.

 
evropka
evropka - 9.7.2014 8:51

orinka: dělám z normální kýty,dnes jsem jí viděla za 89kč kg,takže to v pohodě přežiješsmajlik - 58,mám tohle jídlo moc ráda

 
orinka
orinka - 9.7.2014 7:11

to je spíš zimní recept a pro důchodce teda moc ne, když si spočítám ingredience...smajlik - 76. Pro mě tak leda sekaná svíčková na smetaně - rozuměj, koupím v globuse mleté hovězí (jedině těm věřím, že do toho namelou co je psáno v nabídce) a udělám bochánky. Ty pak dělám jako klasickou svíčkovou, není to rozhodně špatné. Kupovat za pětistovku kilo masa holt nemůžusmajlik - 55

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78375.
Archiv anket.