Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Pizzové bifteky

Pizzové bifteky

Potrebujeme:

500g mletého hovězího masa

Sůl a pepř

1 vejce

Trošku hladké mouky nebo strouhanky

Cibuli

Česnek

Tomatovou omáčku na pizzu (ať už kupovanou a nebo domácí výroby)

Oregáno

Jakoukoliv zeleninu nakrájenou na kolecka – mrkev, papriku, pórek, můžeme použít i mraženou směs hrasek, kukurici

Strouhaný sýr

Postup:

Do mletého masa přidáme vejce, okořeníme a zahustíme moukou nebo strouhankou. Ze směsi vytvoříme 4 bifteky, které prudce opečeme na pánvi (stačí minuta z každé strany) a přendáme je na talíř. Ve vzniklém omastku (nebo přidáme trošku oleje) osmahneme cibuli a cesnek, pokud použijeme čerstvou zeleninu osmahneme i tu.

Do zapékací misky přendáme osmaženou zeleninu, event. přisypeme mraženou směs, hrášek, kukuřici, vše zalijeme tomatovou omačkou, okořeníme a navrch položíme hovězí bifteky.

Zapékáme při 200 stupních necelou hodinu, na posledních 10minut posypeme strouhaným sýrem.

Podáváme s těstovinami.

Linda


17.9.2014   Rubrika: Hovězí a telecí   |   Komentářů 6   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pizzové bifteky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Jarča*
Jarča* - 22.9.2014 10:51

dadka: tak játrovou zavářku nebo třeba směs na karbanátky uždibuju taky, ale jenom trochu. Všechno bych to nedalasmajlik - 68

 
dadka
dadka - 17.9.2014 14:07

Jarča*:
Já to tak mám nastavené snad odjakživa. Syrové hovězí, zvláště kvalitní, mě úplně přitahuje. Stejně tak jako doma udělaná játrová zavářka z hovězích nebo vepřových jater. Chodím na ni do lednice tak dlouho, až není a do polévky musím dělat novou.
Největší lahůdkou je tatarák, manžel dělá bezkonkurenční, nebo plátek dobré roštěné obalený v hl. mouce s paprikou, solí a pepřem a jen lehce osmahnutý na tuku.

 
evropka
evropka - 17.9.2014 9:16

ok můžu

 
Linda
Linda - 17.9.2014 8:02

dadka: maso vysusene neni, staci ho vic zamacknout do majdy. Klidne ho muzes snist tak jak je z panve a zapect jenom majdu a nebo ho soupnout do majdy spolecne se syrem na poslednich par minut - zalezi na kvalite masa.

Koukam, ze jsem Vam zapomela poprat Dobrou chut smajlik - 16

 
Jarča*
Jarča* - 17.9.2014 7:38

Mám v mrazáku mleté hovězí a přemýšlela jsem, co s ním - to bych mohla zkusitsmajlik - 47
dadka: syrové hovězí? To bych nemohla, když už, tak jedině jako tataráksmajlik - 57

 
dadka
dadka - 17.9.2014 7:08

Jak jsem si přečetla bifteky, tak jsem zbystřila, protože jsem vyloženě masová. Není potom to maso moc vysušené? Já bych si ho asi opekla na každé straně tu minutu a už bych to nedávala do trouby.
Hovězí maso mám moc ráda, když dělám roštěnou, tak si vždycky jeden plátek jen tak osmahnu a vevnitř skoro syrový sním. I když dělám hovězí guláš, tak syrové ukrajuju a mám co dělat, aby mi něco zůstalo.
Tohle určitě vyzkouším.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84336.
Archiv anket.