Pizzové bifteky
Potrebujeme:
500g mletého hovězího masa
Sůl a pepř
1 vejce
Trošku hladké mouky nebo strouhanky
Cibuli
Česnek
Tomatovou omáčku na pizzu (ať už kupovanou a nebo domácí výroby)
Oregáno
Jakoukoliv zeleninu nakrájenou na kolecka – mrkev, papriku, pórek, můžeme použít i mraženou směs hrasek, kukurici
Strouhaný sýr
Postup:
Do mletého masa přidáme vejce, okořeníme a zahustíme moukou nebo strouhankou. Ze směsi vytvoříme 4 bifteky, které prudce opečeme na pánvi (stačí minuta z každé strany) a přendáme je na talíř. Ve vzniklém omastku (nebo přidáme trošku oleje) osmahneme cibuli a cesnek, pokud použijeme čerstvou zeleninu osmahneme i tu.
Do zapékací misky přendáme osmaženou zeleninu, event. přisypeme mraženou směs, hrášek, kukuřici, vše zalijeme tomatovou omačkou, okořeníme a navrch položíme hovězí bifteky.
Zapékáme při 200 stupních necelou hodinu, na posledních 10minut posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s těstovinami.
17.9.2014 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pizzové bifteky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.dadka: tak játrovou zavářku nebo třeba směs na karbanátky uždibuju taky, ale jenom trochu. Všechno bych to nedala
Jarča*:
Já to tak mám nastavené snad odjakživa. Syrové hovězí, zvláště kvalitní, mě úplně přitahuje. Stejně tak jako doma udělaná játrová zavářka z hovězích nebo vepřových jater. Chodím na ni do lednice tak dlouho, až není a do polévky musím dělat novou.
Největší lahůdkou je tatarák, manžel dělá bezkonkurenční, nebo plátek dobré roštěné obalený v hl. mouce s paprikou, solí a pepřem a jen lehce osmahnutý na tuku.
ok můžu
dadka: maso vysusene neni, staci ho vic zamacknout do majdy. Klidne ho muzes snist tak jak je z panve a zapect jenom majdu a nebo ho soupnout do majdy spolecne se syrem na poslednich par minut - zalezi na kvalite masa.
Koukam, ze jsem Vam zapomela poprat Dobrou chut
Mám v mrazáku mleté hovězí a přemýšlela jsem, co s ním - to bych mohla zkusit
dadka: syrové hovězí? To bych nemohla, když už, tak jedině jako tatarák
Jak jsem si přečetla bifteky, tak jsem zbystřila, protože jsem vyloženě masová. Není potom to maso moc vysušené? Já bych si ho asi opekla na každé straně tu minutu a už bych to nedávala do trouby.
Hovězí maso mám moc ráda, když dělám roštěnou, tak si vždycky jeden plátek jen tak osmahnu a vevnitř skoro syrový sním. I když dělám hovězí guláš, tak syrové ukrajuju a mám co dělat, aby mi něco zůstalo.
Tohle určitě vyzkouším.