Steak Bobek
Ingredience: 800 g steaku z hovězí svíčkové (můžete nahradit kuřecím nebo vepřovým steakem), asi 12 stroužků česneku, 800 ml piva, 4 lžíce hnědého cukru, worcesterská omáčka, olej, bobkové listy, 8 rajčat, provensálské koření.
Postup: Steaky nejdříve důkladně potřete rozdrceným česnekem a připravte si marinádu, do které steaky naložíte přes noc. Marinádu připravíte smícháním piva, cukru, 12 lžic worcesterské omáčky, 12 lžic oleje a několika bobkových listů.
Na druhý den maso grilujte na grilu, asi 4–8 minut z každé strany (podle toho, jak chcete mít steak propečený). Během grilování potírejte zbylou marinádou.
Podávejte spolu s rajčaty, která jste rozřízli, pokapali olivovým olejem, posolili a okořenili provensálským kořením. Takto připravená je opečte asi 3 minuty na roštu s masem.
6.5.2006 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5