Hovězí ragú na víně se žampiony
Ingredience: 500 g hovězího zadního, 15 dkg žampionů, 1lusk červené papriky, 1cibule, 1/2 l zeleninového vývaru, 1,5 dl červeného vína, 1šálek smetany, hotová jíška tmavá, sůl, sladká paprika, kayenský pepř.
Postup: Na oleji osmahneme kostičky masa, přidáme pokrájenou cibuli a paprikový lusk nakrájený nadrobno. Jemně osolíme, ochutíme sladkou paprikou a špetkou kayenského pepře. Zalijeme červeným vínem a zeleninovým vývarem. Asi hodinu vaříme, až je maso měkké a kousky papriky se téměř rozvaří. Poté přidáme žampiony nakrájené na plátky. Opět asi 20 minut povaříme. Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme hotovou jíškou. Servírujeme s nudlemi (fettuccine).
Recept nám zaslala čtenářka kapa.
5.9.2006 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5