Podřipský guláš
Před dlouhým časem jsem jezdívala do Roudnice nad Labem na hubnoucí pobyty. Nemusím ani zdůrazňovat, že marně. Po skončení turnusu bývalo zhodnocení, vyhlášení vítězů v hubnutí, a ten, kdo zhubnul nejvíce, si mohl v restauraci Pod lipou objednat místní specialitu, tzv."podřipák". Bylo to tak skvělé jídlo, že jsem na ně ani po těch letech nezapomněla. Občas, když je rodina hodna ocenění, ho uvařím.
Takže teď recept jen pro vás, milé ženy, abyste při konzumaci tohoto skvostného gulášku byly šťastné.
Do kastrolu dáme sádlo nebo olej a do něj přihodíme rozmačkaný česnek, asi tak pět velkých stroužků. Když česnek pění, přidáme nakrájené kostky hovězí kližky nebo předního. Osolíme. Maso pustí šťávu, a tak k ní přidáme lžíci hořčice, dvě lžíce kečupu, mletou sladkou papriku, tekuté maggi a mícháme. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme do měkka. Komu se po ochutnání bude zdát, že to má málo grádů, může opatrně přidat trochu pepře. Zahustíme česnekovou jíškou . V kuchyni prostě musí být vůně jak na Balkáně. Jako přílohu dáváme ke guláši malé bramboráčky. Na talíři to má vypadat následovně: po obvodu talíře bramboráčky, uprostřed guláš. Ten se ještě posype strouhaným sýrem a kostičkami šunky. Úplně nahoru se položí půl vejce na tvrdo.
Tak vám přeji, aby se jídlo podařilo a abyste ve zdraví přežili tu kalorickou palbu.
Anitech
2.1.2007 Rubrika: | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5