Jáhly s mletým masem
Potřebujete: čtvrtlitrový hrnek jahel, cibuli, vodu, máslo, 25 dkg žampionů, 25 dkg mletého masa, cibuli, karotku, 1 dl smetany na vaření, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Jáhly propláchneme, vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně 1/2 l vody, osolíme, vložíme plátek másla, půlku cibule, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme jako rýži - jáhly jsou hotové, až vstřebají všechnu vodu a zdvojnásobí svůj objem.
Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Karotku nakrouháme na tenké hranolky. Cibuli rozkrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Na rozpálený olej vložíme proužky cibule, podusíme, přidáme žampiony spolu s mrkvovými hranolky, trochu podlijeme vodou, necháme změknout a přidáme mleté maso. Promícháváme tak dlouho, až je mleté maso uvařené (změní barvu) a drolí se. Ke konci přidáme smetanu na vaření, dochutíme solí a pepřem.
Podáváme buď promíchané jako rizoto nebo můžeme jáhly nasypat okolo porce masa.
Tip: milovníci ostřejších jídel mohou do masové směsi přidat kapku tabasca nebo na špičku nože mletých papriček Espelette.
28.4.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jáhly s mletým masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tvari se to velmi jedle