Uzené se zelnou čepičkou
Potřebujete: Plátky uzeného dle počtu strávníků, 1 sáček kysaného zelí, 1 sáček Knorr omáčky (cibule, smetana, kuře), 1 smetanu, 30 dkg nastrouhaného sýra, sůl, pepř, cukr
Postup: Dle návodu připravíme omáčku Knorr a po pár minutách varu přidáme celý sáček odkapaného kysaného zelí. Mírně povaříme a podle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme. Záleží na chuti. Na pečicí papír rozložíme plátky uzeného, na každý plátek rozložíme hotovou omáčku se zelím a postrouháme každý kousek sýrem. Na 20 minut dáme zapéct do trouby na 150 °C. Jako příloha se hodí brambory, opečené brambory nebo kaše. Je to vynikající, i když kalorické.
"K tomuto pokrmu ani to pivečko neuškodí," píše čtenářka Pavla. Děkujeme za originální recept.
20.10.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Uzené se zelnou čepičkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: je to žrádlo...uvidíš sama :)))
mňam....dobrá změna v jídelníčku, vyzkouším!