Žampionové hrudky
Potřebujete: Žampiony s velkými hlavičkami (asi 16 hub), 2 velké cibule, náplň z vinné klobásy (asi 60 dkg), směs koření (například směs pepřů), 2 velká vejce, hrubou mouku nebo dětskou krupičku, bílé víno, olivový olej.
Postup: Houby očistěte a oddělte hlavičky od noh. Opláchněte vodou. Rozmixujte žampionové nohy a drť orestujte spolu s nakrájenou cibulí na lžíci olivového oleje. Až směs hub a cibule vychladne, smíchejte ji s náplní z vinné klobásy, vámi vybranou směsí koření, vejci, dvěma lžícemi mouky, troškou vína. Osolte.
Předehřejte troubu na vyšší teplotu – 180 °C, mezitím naskládejte žampionové hlavičky na pekáček a na každou navršte klobásovou směs. Na dno pekáčku vlijte trochu vody a oleje, nebo vína a oleje. Na propečení hub i směsi by mělo stačit půl hodiny.
Tip na servírování: milovníci ostrých jídel kápnou do klobásové směsi kapku tabasca.
16.10.2007 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Žampionové hrudky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.docela dobrý nápad