Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Žampionové hrudky

Žampionové hrudky

Potřebujete: Žampiony s velkými hlavičkami (asi 16 hub), 2 velké cibule, náplň z vinné klobásy (asi 60 dkg), směs koření (například směs pepřů), 2 velká vejce, hrubou mouku nebo dětskou krupičku, bílé víno, olivový olej.

Postup: Houby očistěte a oddělte hlavičky od noh. Opláchněte vodou. Rozmixujte žampionové nohy a drť orestujte spolu s nakrájenou cibulí na lžíci olivového oleje. Až směs hub a cibule vychladne, smíchejte ji s náplní z vinné klobásy, vámi vybranou směsí koření, vejci, dvěma lžícemi mouky, troškou vína. Osolte.

Předehřejte troubu na vyšší teplotu – 180 °C, mezitím naskládejte žampionové hlavičky na pekáček a na každou navršte klobásovou směs. Na dno pekáčku vlijte trochu vody a oleje, nebo vína a oleje. Na propečení hub i směsi by mělo stačit půl hodiny.

Tip na servírování: milovníci ostrých jídel kápnou do klobásové směsi kapku tabasca.

Lenka Moučková


16.10.2007   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Žampionové hrudky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
r1911
r1911 - 16.10.2007 12:04

docela dobrý nápad

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.