Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Omáčka z hub

Omáčka z hub

Potřebujete: Na omáčku: čerstvé houby, bobkový list, nové koření, celý pepř, zakysanou smetanu, hladkou mouku, sůl, polévkové koření typu maggi. Na bramborové placky – uvařené brambory, vejce, sůl, hrubou mouku, dochuťte jak máte rádi. Zpracujte těsto, rozválejte a vykrájejte placky, smažte na oleji nebo na sádle z obou stran.

Postup: Omáčka: Do hrnce s vodou dejte nakrájené houby spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Když jsou houby uvařené, zahustěte omáčku hladkou moukou rozmíchanou v zakysané smetaně. Dochuťte solí a podle chuti případně i polévkovým tekutým kořením typu maggi. Podávajte s bramborovými plackami.

Redakce


15.7.2013   Rubrika: Houby   |   Komentářů 11   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Omáčka z hub

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
sharon
sharon - 15.7.2013 16:20

evropka: áále kecáš, smajlik - 20když to není s čím porovnat tak jsou taky dobrý....smajlik - 68

 
evropka
evropka - 15.7.2013 16:11

sharon: čéče tak žámpíky ne,to není ono..

také dusím na cibulce

 
sharon
sharon - 15.7.2013 15:08

Stanik: praváci jsou praváci ale když nejsou tak mám dobrou omajdu i z blbých žampionů...smajlik - 26

 
sharon
sharon - 15.7.2013 15:07

IVUSKA 56: smajlik - 47....asi ano, já vařím lidově a prý že chutně...a nejen hubousmajlik - 68....proto se mě ten můj chlap taky drží.....říkal že až se rozvedem tak si u mě koupí stravenky....smajlik - 68smajlik - 26

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 15.7.2013 13:22

sharon: asi jsme měly stejnou kuchařku. Zjistila jse, že se ve spoustě receptů schodujeme.

 
krasaka
krasaka - 15.7.2013 12:21

smajlik - 61dá se připravit různě a skoro vždy je to baštasmajlik - 57- rodina si moje omáčky chválila - jenom já smajlik - 55-jsem si ji přecedila, aby v ní nebyly houby - ty mám ráda pouze jako smaženici - z polévky je vybírám, omáčku cedím, protože mi evokují na jazyku tlusté maso, jsou měkké a čvachtavésmajlik - 48 /ale tou chutí jsem nadšenásmajlik - 47/smajlik - 68

 
Stanik
Stanik - 15.7.2013 11:55

sharon: ja mam nejradeji tu od maminky.. zadne bobklove listy ani podravku, ble, to mi do tak ciste chuti nesmi.
houby podusit na cibulce.. nepatrne drceneho kminu, ale opravdu jen symbolicky, aby skoro nebyl citit.. az jsou mekke zalit smetanou rozkvedlaunou s hladkou moukou.. dozdobit nasekanou petrzelkou nakonec. Podavano s houskovym knedlikem. A jeste dodam, ze uplne nejchutnejsi je samozrejme ciste hribkova smajlik - 57

 
Almega
Almega - 15.7.2013 9:44

sharon: Taky tak podobně,nechápu,proč by se houby měly macerovat hned ve vodě a celkem mi nesedí placky s omáčkou??? Já tuhle udělala polévku z lišek: lišky se očistí,rozkrájí na menší kousky.Pak je přeliju dvakrát vařící vodou,aby se vyčistily dokonale a zároveň trochu spařily.Pak jsem je hodila na trochu oleje spolu s cibulemi(tak 2-3) nakrájené různě:na kolečka i na kostičky.Jakmile to zesklovatí,posypu to dětskou krupičkou,majoránkou a trochou celého kmínu,to chvíli nechám zapražit.Pak teprve doliju vařící vodu a dám půlku zeleninového bujónu.Chce to hodně míchat,ať se krupička odmíchá ode dna.Pak přidám na drobnou nakrájené brambory a trochu rozetřeného česneku.Sůl jen velice málo nakonec,u nás se nesmí solit kvůli tlaku.Vzniklá polévka je tak akorát hustá,liška jsou takové "chrupavé"...

 
sharon
sharon - 15.7.2013 9:00

houby nejdřív podusit na cibulce , ochutit, zalít vodou, máslovou jíšku a nakonec smetanu ( šlehačku)....a s novým bramborem nebo dobrým knedlíčkem....takhle robím já...smajlik - 68

 
loupák
loupák - 15.7.2013 8:53

Chybí mi tam cibulesmajlik - 26...jinak místo magi,dávám trošku podravkysmajlik - 57

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 15.7.2013 7:11

Do houbovky magi? to si nedovedu představit.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78620.
Archiv anket.