Fazole s jablky
Potřebujete: 300 g fazolí, 2 lžíce másla, 1 lžíci hladké mouky, 2 oloupaná jablka, 2 lžíce rozinek, citrónovou šťávu, cukr, sůl, vodu
Postup: Fazole nechte ve vodě přes noc namočené a pak je uvařte doměkka. Rozinky namočte do teplé vody. Z másla a mouky připravte světlou jíšku. Uvařené fazole osolte a zahustěte jíškou, krátce povařte a přidejte nastrouhaná jablka a rozinky. Prohřejte a dochuťte cukrem a citrónovou šťávou.
2.5.2011 Rubrika: Luštěniny | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fazole s jablky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jedla jsem i čočku na sladko fantaticky okořeněnou, byla za studena namíchána do ledového salátu.
Bohužel jsem se k receptu ještě nedopracovala.
Fazole nasladko jsem ještě nejdela, možná to i zkusím :-)
Kadla: jen když si to představím...ne,ne
Mně to připadá tak zvláštní, že jsem v pokušení to vyzkoušet. Někdy ty hodně netypické kombinace dávají dohromady fantastické jídlo. Tohle by mohlo být jedno z nich...
sharon: Mne se ten recept nejak nezda. Fazole s jablky? To takhle s lucinou a rozmarynem, nebo se slaninou! K tomu treba opeceneho burta. Ty jablka pak pekne rozpect s rozinkami a skorici navrch zmrzlinu. A mam cely obed.
k čemu je tohle dobré ? s jíškou ?.....