Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kaše z dýně

Kaše z dýně

Potřebujete: 1/2 kg brambor, 1 kg oranžové dýně (výborně se hodí i žlutomasé dýně), oříšek másla, 200 ml smetany na vaření, sůl a pepř.

Postup: Brambory oloupejte, dýni oloupejte a střed zbavte pecek i všech vláken. Nakrájejte na malé kousky. Vše můžete upravit dvěma způsoby: buď vařit ve vodě (kterou bohužel slijete), nebo povařit v páře (brambory i dýně si zachovají barvu a chuť). Až budou brambory i dýně měkké, pořádně je rozmačkejte (kdo má rád kaši hladkou, rozmixuje), přidejte máslo, smetanu, dochuťte pepřem a solí.

Tip na servírování: Podávejte například s přírodním kuřecím řízkem a hlávkovým salátem; dušenou zeleninou hustě sypanou sýrem; grilovaným párkem...

Lenka Moučková


4.10.2007   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kaše z dýně

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Ch.Z. Kochanská
Ch.Z. Kochanská - 4.10.2007 8:25

Kaše z dýně jako název pokrmu zní poněkud nejedle...smajlik - 68