Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zeleninová tlačenka

Zeleninová tlačenka

Potřebujete: květák (brokolici), asi 15 dkg chřestových špiček nebo nakládaných kukuřiček, mrkev, 20 dkg nízkotučného tvarohu, vejce, želatinu, sůl, pepř, zelené bylinky (petržel, kerblík nebo i kopr)

Postup: Pokud chcete mít zeleninu křupavou, pouze ji pár minut blanšírujte, jinak povařte doměkka. Připravte želatinu podle návodu na sáčku. Do tvarohu vmíchejte koření a nadrobno nakrájené bylinky. Do podlouhlé formy naskládejte jednu vrstvu zeleniny. Ochucený tvaroh smíchejte s troškou vody a připravenou želatinou, navrstvěte na zeleninu a vrstvy střídejte. Poslední vrstvu můžete dozdobit celými lístky petržele nebo kerblíku. Po vyndání z formy poslouží  jako hezká dekorace.

Nechte vychladit v lednici - nejlépe je připravit tuto tlačenku den předem.

Lenka Moučková


22.10.2007   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3,1/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zeleninová tlačenka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka
babkatapka - 22.10.2007 21:42

Pavla_L: já myslím že má být uvařené a zamíchá se do zeleninysmajlik - 26

 
Pavla_L
Pavla_L - 22.10.2007 14:11

kam se dá to vejce?smajlik - 26

 
orinka
orinka - 22.10.2007 13:23

ticho po pěšině. Zdravá strava netáhne?smajlik - 64smajlik - 14

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.