Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapékané lilky

Zapékané lilky

Potřebujete: 4 štíhlejší lilky, 1 kg mletého masa, cibuli, rajčata, mozzarellu ve válečku nebo 2 bochánky, sůl, pepř, olej

Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na oleji. Lilky nakrájejte na kolečka, potřete olivovým olejem a opečte pod grilem trochu z každé strany. Na zesklovatěnou cibulku dejte mleté maso a orestujte, pak přidejte rajčata nakrájená na kostičky. Dochuťte solí a pepřem. Na dno zapékací misky naskládejte lilky, na ně mozzarellu nakrájenou na plátky, pak mleté maso... Zakončete sýrem. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180 °C.

Tip:

* do masa můžete přimíchat trochu parmazánu, pokrm získá na pikantnosti, aniž by pálil

* kdo má rád ostřejší chutě, zastříkne masovou směs tabascem nebo přidá na špičku nože pálivé papriky (případně chilli, papričku Espelette...)

Lenka Moučková


8.8.2008   Rubrika:   |   Komentářů 1   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapékané lilky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
JK
JK - 8.8.2008 9:06

zapečený lilek miluju smajlik - 57 nechávám ho vždy vypotit, opeču na pánvi a často dělám i bez masa - jen lilek, rajčatová směs s bazalkou a česnekem a mozzarella

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.