Zapékané lilky
Potřebujete: 4 štíhlejší lilky, 1 kg mletého masa, cibuli, rajčata, mozzarellu ve válečku nebo 2 bochánky, sůl, pepř, olej
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na oleji. Lilky nakrájejte na kolečka, potřete olivovým olejem a opečte pod grilem trochu z každé strany. Na zesklovatěnou cibulku dejte mleté maso a orestujte, pak přidejte rajčata nakrájená na kostičky. Dochuťte solí a pepřem. Na dno zapékací misky naskládejte lilky, na ně mozzarellu nakrájenou na plátky, pak mleté maso... Zakončete sýrem. Vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 180 °C.
Tip:
* do masa můžete přimíchat trochu parmazánu, pokrm získá na pikantnosti, aniž by pálil
* kdo má rád ostřejší chutě, zastříkne masovou směs tabascem nebo přidá na špičku nože pálivé papriky (případně chilli, papričku Espelette...)
8.8.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapékané lilky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.zapečený lilek miluju nechávám ho vždy vypotit, opeču na pánvi a často dělám i bez masa - jen lilek, rajčatová směs s bazalkou a česnekem a mozzarella