Červená řepa
Potřebujete: 60-70 dkg vařené červené řepy, smetanu na vaření, máslo, petrželka, sůl a pepř
Postup: Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky nebo na nudličky. V pánvičce rozehřejeme máslo a červenou řepu chvilku za opatrného míchání prohříváme. Nakonec přidáme několik lžic smetany na vaření (lze i kysanou smetanu) a kadeřavou petrželku nakrájenou nadrobno, osolíme, opepříme.
Salát se velmi hodí jako příloha k masům, vhodně též doplní i pokrm z brambor.
18.9.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Červená řepa
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ja robievam dost pravidlene stavu z cervenej repy, ale k tomu treba odstavovac. Davam cervenu repu+ mrkvu a jablka, chuti celkom fajn a je ozaj zdrava. O cervenej repe je zname ze ma protirakovinove ucinky, a tie by mala mat aj mrkva.
Dalsi recept dobry na .