Dušené čekankové puky
Potřebujete: 1 kg čekankových puků, citron, oříšek másla, 2 kostky cukru, špetka soli
Postup: Čekankové puky omyjte a zespoda vyřízněte "kořenovou část" do tvaru V (je třeba ji odstranit, neboť je hořká). K varu přiveďte 125 ml vody, ve které jste předtím rozmíchali máslo, cukr, špetku soli a šťávu z jednoho citronu. Čekankové puky naskládejte na dno kastrolu a zalijte je touto šťávou. Duste pomalu pod pokličkou asi 30 minut, ke konci pokličku odstraňte a nechte zbývající vodu odpařit.
Podávejte k pečeným či grilovaným masům.
4.11.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5