Brokolice s jogurtovou omáčkou
Potřebujete: 1 brokolici, 1 bílý jogurt, 1 lžičku francouzské hořčice, 2 lžíce tatarské omáčky, 2 lžičky naloženého smetanového křenu, pepř, sůl
Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vodě dusíme doměkka. Pak ji vyndáme a na talířích přelijeme omáčkou, připravenou ze všech dalších uvedených surovin. Jako přílohu podáváme brambory.
28.5.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Brokolice s jogurtovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.moje malá miluje brokolici s brambůrkem
brokovnici jedině v páře.....a se sýrovou om.
já teda osobně nejraději zapékanou s rybou .... rozeberu ji na co nejmenší kousky, hodím ji do vařící vody na cca 2 min a na cedníku propláchnu studenou vodou.
Pak vemu zapékací misku( mísu podle množství) a nasypu do ní tu brokolici posypu kořením podle fantazie ( třeba provensál) dám tam sklenici mléka a sýr ( strouhaný plátkový jak je ctěná libost) na to pokladu osolenou a okořeněnou rybu ( klidně jen pangeas nebo aljašskou tresku ale může být i losos, kapr atd) a stčím to do trouby zapéct na 180-200 stupnu a tak po 20 minutách to ještě posypu trochou sýra.
Dají se do toho dát brambory, případně porek atd ...
zapéct do zlatova trvá tak půl hodiny a ta štáva z ryby se dole pěkně zamíchá do brokolice...
Taky vařím v páře, je křupavější.
Právě jsem recept vyzkoušela a docela jsem si pochutnala. Je možné konzumovat i bez brambor.
lepší je vařená v páře, než dušená ale jinak ji mám moc ráda
Brokolici dělám se sýrovou omáčkou nebo koupeným česnekovým dresingem .Je to dobrota