Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Brokolice s jogurtovou omáčkou

Brokolice s jogurtovou omáčkou

Potřebujete: 1 brokolici, 1 bílý jogurt, 1 lžičku francouzské hořčice, 2 lžíce tatarské omáčky, 2 lžičky naloženého smetanového křenu, pepř, sůl

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vodě dusíme doměkka. Pak ji vyndáme a na talířích přelijeme omáčkou, připravenou ze všech dalších uvedených surovin. Jako přílohu podáváme brambory.

Lenka Moučková


28.5.2009   Rubrika:   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Brokolice s jogurtovou omáčkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Renca81
Renca81 - 28.5.2009 17:33

moje malá miluje brokolici s brambůrkemsmajlik - 84

 
sharon
sharon - 28.5.2009 15:35

brokovnici jedině v páře.....a se sýrovou om.smajlik - 57

 
Ota
Ota - 28.5.2009 13:49

já teda osobně nejraději zapékanou s rybou .... rozeberu ji na co nejmenší kousky, hodím ji do vařící vody na cca 2 min a na cedníku propláchnu studenou vodou.
Pak vemu zapékací misku( mísu podle množství) a nasypu do ní tu brokolici posypu kořením podle fantazie ( třeba provensál) dám tam sklenici mléka a sýr ( strouhaný plátkový jak je ctěná libost) na to pokladu osolenou a okořeněnou rybu ( klidně jen pangeas nebo aljašskou tresku ale může být i losos, kapr atd) a stčím to do trouby zapéct na 180-200 stupnu a tak po 20 minutách to ještě posypu trochou sýra.
Dají se do toho dát brambory, případně porek atd ...
zapéct do zlatova trvá tak půl hodiny a ta štáva z ryby se dole pěkně zamíchá do brokolice...

 
Dandenka
Dandenka - 28.5.2009 13:21

Taky vařím v páře, je křupavější.

 
helča 65
helča 65 - 28.5.2009 12:33

smajlik - 57Právě jsem recept vyzkoušela a docela jsem si pochutnala. Je možné konzumovat i bez brambor.

 
monja
monja - 28.5.2009 11:47

smajlik - 47lepší je vařená v páře, než dušená smajlik - 57ale jinak ji mám moc ráda smajlik - 47

 
Kekka
Kekka - 28.5.2009 8:16

Brokolici dělám se sýrovou omáčkou nebo koupeným česnekovým dresingem .Je to dobrota

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.