Rajčatový dip s okurkou
Potřebujete: 1 salátovou okurku, 2 rajčata, 6 černých oliv, 1 cibuli, olivový olej, rajský protlak, mořskou sůl z Guérande, pepř z mlýnku.
Postup: Okurku oloupeme, rozpůlíme, zbavíme středu s jádry a nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a sloupneme. Rozkrojíme je, zbavíme peciček a dužinu nakrájíme na kousky. Olivy zbavíme pecek a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Rajče, olivy, cibuli, 1-2 lžíce rajského protlaku, 4-5 lžic olivového oleje, sůl a pepř vložíme do hlubší mísy a rozmixujeme. Přidáme okurku, dáme vychladit.
Podáváme k rybě, masu či servírujeme na party s kukuřičnými slanými lupínky. Můžeme dochutit tabascem.
5.2.2010 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rajčatový dip s okurkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: snadněji to rozmixuješ - hlavně ponorným mixérem.
Mozná je to dobrý, ale na me pracný..... proc se s tím krájet kdyz to nakonec stejne soupnu do mixéru
no, nevím, jestli by se mi do toho chtělo.....
Milena: je jasné, že chuť nebude stejná. Ale co třeba zkusit konzervovaná?
Hezký, akorát si říkám, kde teďka seženu dobrá zralá rajčata. Není přece jejich sezona. Myslím, že se recept hodí spíš na léto.