Ohnivé dýňové chilli
Potřebujete: 800 g dýňové dužiny, 500 g mletého hovězího masa, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 1 červenou feferonku, 1 lžíci oleje, sůl, pepř, 1 plechovku rajčat, 125 ml vody, 1 plechovku červených fazolí, tabasco
Postup: Dýni nakrájíme na kostičky, česnek a feferonku (bez zrníček) najemno. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Rajčata nahrubo rozmačkáme a společně s dýní, česnekem a feferonkou přidáme k masu. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a asi 20 minut vaříme. Poté nasypeme okapané červené fazole a povaříme ještě 5 minut. Ochutíme tabaskem. Můžeme podávat ve vydlabané dýni.
Tip: práci si ušetříte s konzervovanými drcenými rajčaty
8.10.2010 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Ohnivé dýňové chilli
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kadla: já taky
Sofffie: přesně to jsem chtěla napsat.......nemiluju pálivé....
Ostrý jídla mám ráda, ale poté, co mě jednou po požití něčeho extra silného pálila kloaka ještě sva týdny poté, jsem opatrná
anitech: Já pálivé vysloveně miluju.. čím víc, tím líp
jenom jsem si dodatečně všimla té poznámky o tom, že to můžete podávat ve vydlabané dýni. Nápad je to jistě neotřelý, ale jenom tehdy, pokud bych chtěla pozvat na večeří celý barák. Když uvážím velikost takové dýně, tak do vydlabané by toho půl kila masa bylo jako když plivne
Tak tohle bude pálit dvakrát, jednou při vstupu do těla a jednou při výstupu.
Kadla: dýňové zelí a dušenou tykev se metanou miluju. Tohle bude také dobré, protožeta dýně se rozdusí a vlastně jakoby zahustí to mleté. Nedala bych tam ani tu papričku ani to tabasco, ale kupuji koření od Antonína. Prodává jeden druh chili pikant a to je tak akorát, není šíleně pálivé, ale tak jenom v puse a žaludku hřeje. A trošku uzené papriky od stejného dodavatele a bude to moc dobré
Linda: No, já bych tipla, že to tabasco se tam dává kvůli chuti, nejen kvůli pálivosti, a proto se z těch chilli papriček vyndavají semínka, protože už by toho pálivého dohromady bylo moc... Jinak si to vysvětlit neumím.
Nejak nechápu ...takze z chili vyndáme semínka, pravdepodobne proto, aby pokrm moc nepálil , a pak do neho nakonec nalijeme tabasco?
Udelala bych k tomu rýzi (s chlebem bych doma neuspela) a mohlo by to být fajn
možná dobrý, ale připadá mi to dost pomíchané, na čili by to stačilo i bez dýně.