Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Ohnivé dýňové chilli

Ohnivé dýňové chilli

Potřebujete: 800 g dýňové dužiny, 500 g mletého hovězího masa, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 1 červenou feferonku, 1 lžíci oleje, sůl, pepř, 1 plechovku rajčat, 125 ml vody, 1 plechovku červených fazolí, tabasco

 

Postup: Dýni nakrájíme na kostičky, česnek a feferonku (bez zrníček) najemno. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Rajčata nahrubo rozmačkáme a společně s dýní, česnekem a feferonkou přidáme k masu. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a asi 20 minut vaříme. Poté nasypeme okapané červené fazole a povaříme ještě 5 minut. Ochutíme tabaskem. Můžeme podávat ve vydlabané dýni.

 

Tip: práci si ušetříte s konzervovanými drcenými rajčaty

Lenka Moučková


8.10.2010   Rubrika:   |   Komentářů 10   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Ohnivé dýňové chilli

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
evropka
evropka - 8.10.2010 16:17

Kadla: já taky

 
sharon
sharon - 8.10.2010 16:06

Sofffie: přesně to jsem chtěla napsat.......nemiluju pálivé....smajlik - 66

 
štoudev
štoudev - 8.10.2010 10:41

Ostrý jídla mám ráda, ale poté, co mě jednou po požití něčeho extra silného pálila kloaka ještě sva týdny poté, jsem opatrná smajlik - 34

 
Kadla
Kadla - 8.10.2010 10:04

anitech: Já pálivé vysloveně miluju.. čím víc, tím líp smajlik - 16

 
anitech
anitech - 8.10.2010 9:21

jenom jsem si dodatečně všimla té poznámky o tom, že to můžete podávat ve vydlabané dýni. Nápad je to jistě neotřelý, ale jenom tehdy, pokud bych chtěla pozvat na večeří celý barák. Když uvážím velikost takové dýně, tak do vydlabané by toho půl kila masa bylo jako když plivnesmajlik - 34

 
Sofffie
Sofffie - 8.10.2010 9:18

Tak tohle bude pálit dvakrát, jednou při vstupu do těla a jednou při výstupu. smajlik - 64

 
anitech
anitech - 8.10.2010 9:18

Kadla: dýňové zelí a dušenou tykev se metanou miluju. Tohle bude také dobré, protožeta dýně se rozdusí a vlastně jakoby zahustí to mleté. Nedala bych tam ani tu papričku ani to tabasco, ale kupuji koření od Antonína. Prodává jeden druh chili pikant a to je tak akorát, není šíleně pálivé, ale tak jenom v puse a žaludku hřeje. A trošku uzené papriky od stejného dodavatele a bude to moc dobrésmajlik - 47

 
Kadla
Kadla - 8.10.2010 9:02

Linda: No, já bych tipla, že to tabasco se tam dává kvůli chuti, nejen kvůli pálivosti, a proto se z těch chilli papriček vyndavají semínka, protože už by toho pálivého dohromady bylo moc... Jinak si to vysvětlit neumím.

 
Linda
Linda - 8.10.2010 7:44

Nejak nechápu smajlik - 26...takze z chili vyndáme semínka, pravdepodobne proto, aby pokrm moc nepálil smajlik - 26, a pak do neho nakonec nalijeme tabasco?
Udelala bych k tomu rýzi (s chlebem bych doma neuspela) a mohlo by to být fajn

 
orinka
orinka - 8.10.2010 6:05

možná dobrý, ale připadá mi to dost pomíchané, na čili by to stačilo i bez dýně.smajlik - 26

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.