Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vegetariánská sekaná

Vegetariánská sekaná

Potřebujete: 2 malé lilky, 1 loupané konzervované rajče, 4 celá vejce, 8 PL zarovnaných vloček z quinoi, sůl, pepř, majoránku nebo bazalku, špetku zeleninového bujónu v prášku bez glutamanu sodného

Postup: Troubu předehřejte na 200 °C. Lilky oloupejte a nakrájejte na kolečka. Poduste do měkka. Všechny suroviny vložte do mixéru a krátce mixujte. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Hmotu do ni vložte a pečte 25-30 minut při 200 °C. Před podáváním nakrájejte na tenké plátky a servírujte s hlávkovým salátem.

 

 

Lenka Moučková


17.2.2011   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 21   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Vegetariánská sekaná

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
tornado-lou
tornado-lou - 20.2.2011 9:37

quinou mam, znam a tohle urcite vyzkousim.

 
Sofffie
Sofffie - 17.2.2011 15:35

evropka: smajlik - 56 já mám hlad po sladkým obědě smajlik - 75

 
aa11
aa11 - 17.2.2011 14:52

To jsem ještě neslyšela, ani nikde neviděla ..... ale vypadá to lákavě :-)

 
evropka
evropka - 17.2.2011 14:51

Sofffie: Kadla: neblázněte ženy,nechci se přejídat,jen po tomto jídle mám hladsmajlik - 26

 
sharon
sharon - 17.2.2011 12:55

Sofffie: vůbec neznám pojem "být blbě" z jídla.........áááááááchjo..... já mám asi žaludek jako ta .kráva......smajlik - 36

 
Kadla
Kadla - 17.2.2011 11:27

Sofffie: To mně taky.

 
Sofffie
Sofffie - 17.2.2011 11:23

Kadla: evropka: že ti to potom neleží v útrobách pět hodin jako kámen? smajlik - 64 Mně naopak vyhovuje, že za dvě až tři hodiny už si můžu dát zas nějakou jinou ňamku. Nemusím se přežrat k prasknutí, aby mi bylo blbě ještě druhej den ráno (což mi dost často předvádí můj drahý choť smajlik - 36).

 
Kadla
Kadla - 17.2.2011 11:02

evropka: Co je vymetený žaludek? Ten pojem neznám...

 
evropka
evropka - 17.2.2011 10:37

Sofffie: já to sním,když to někdo uvaří,ale dělat to nebudusmajlik - 66a víš co je nejhorší,ten vymetený žaludek po tomsmajlik - 26

 
Kadla
Kadla - 17.2.2011 10:35

sharon: Jojo, protože jsem to nikdy dříve neslyšela. Ale vypadá to natolik zajímavě, že si to zkusím koupit...

 
Sofffie
Sofffie - 17.2.2011 10:33

Náhodou - takovéhle specialitky dělají v jedné restauraci u nás a cokoliv jsem si tam dala, to bylo absolutně vynikající. V žádném případě nezatracujte šmahem něco, co jste ještě neochutnali. smajlik - 31

 
sharon
sharon - 17.2.2011 10:32

Kadla: taky sis to vygooglila ?

 
Kadla
Kadla - 17.2.2011 10:13

manka: A proč ne? Vypadá to jako zajímavá potravina:
Zlato Inků, jedna z nejdéle pěstovaných plodin světa. Její původ leží v horách jihoamerických And, které v době kvetení pokrývá záplavou rudých květů. Inkové ji nazývají matkou obilí i když se vlastně nejedná o obilninu ale o semena druhu merlíku.

Quinoa je přirozeně bezlepková, snadno stravitelná a svým vysokým obsahem bílkovin, minerálů, vitamínů a nenasycených mastných kyselin zdaleka převyšuje kvalitou všechny známé obiloviny. V Bolivii, její kolébce, nenachází velkého použití - pro chudé je příliš drahá a vyšší vrstvy dávají přednost obilí z dovozu.


V nadmořské výšce asi 3500m v Bolívii pěstují tradiční odrůdu quinoi drobní zemědělci ze sdružení Anapqui. Sklízí se celá semena, která jsou následně loupána a promývána aby se odstranily saponiny, sušena a balena. Quinoa je od nich vykupována v rámci spravedlivého obchodu FAIR TRADE.

Quinoa má lehce oříškovou chuť a podává se podobně jako rýže nebo jáhly k masovým a zeleninovým pokrmům nebo jako součást zeleninových salátů. Lze ji připravit i jako sladký dezert.

 
sharon
sharon - 17.2.2011 10:05

manka: smajlik - 68

 
manka
manka - 17.2.2011 10:01

a proč máme jíst vločky z Bolívie??

 
Kadla
Kadla - 17.2.2011 9:39

Docela bych to vyzkoušela...

 
Linda
Linda - 17.2.2011 9:15

Vypadá to zajímave, ale my jsme masozravci

 
barka
barka - 17.2.2011 8:43

zadejte si dotaz, je na to dost receptů,
je dobře že se tady jeden objevil, roste to
až v Bolívii, jestli to seženu, určitě zkusím smajlik - 105

 
evropka
evropka - 17.2.2011 8:17

ne díky,zas jindy...smajlik - 14

 
sharon
sharon - 17.2.2011 8:14

řízek je řízek....smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-21
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.