Lečo se šunkou a volskými oky
Potřebujete: 250 g papriky, 250 g rajčat, 200 g lilku, 200 g cibule, 100 g pórku, 250 g vepřové šunky, 10 g olivového oleje, 4 vejce, sůl, pepř
Postup: Nakrájenou zeleninu osolte, podlijte trochou vody a asi 10 minut duste pod pokličkou.Šunku nakrájejte na kostičky a osmahněte na troše oleje a přidejte ji do zeleniny. Na zbylém oleji usmažte volská oka. Na talíř dejte porce zeleniny a na každou položte volské oko, které osolte a opepřete.
20.6.2012 Rubrika: Zelenina | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Lečo se šunkou a volskými oky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.nostalgie mládí-lečo s klobáskou,ta chuť klobásky byla neopakovatelná a ještě jestli si pamatujete lečo ve skleněné zavařovačce s omnia víčkem-lahůdka.
Od té doby co vylepšili recepturu,tak se to nedá jíst o podivném pidi párku,nevalné chuti
orinka: ta ''lečem navoněná klobása'' měla výbornou neopakovatelnou chut/snad i proto, že se to baštilo na dovolené na chatě či pod stanem/, při domácí výrobě se to nikdy nepodařilo - nechápu proč
Ja leco nemam rada. Chutna mi cuketa s rajcaty a bazalkou a nakonec do toho vrazit jednu malou konzervu okapaneho tunaka ve vlastni stave. K tomu topinky a je vecere.
já jsem kdysi dávno ze všeho nejvíc milovala konzervu Lečo s klobásou. To byla pochoutka nade všecky, teda aspoň jsem si to myslila. Příjemně ostrá, ta klobása lečem navoněná - že mi po tom bylo pokaždé blbě, to mi ani nevadilo.
já lečo nerada .... papriku a rajče mám nejradši v syrovým stavu ...
orinka: rozhodně bych lilek do leča nedávala...ale proti gustu
orinka: hlavně aby se nám urodilo...
sharon: tak to já taky, jenomže si myslím, že ty by nebyly hořké, ale lilek zaručeně. Však už bude brzo cuketová sezóna, to se nám to bude vařit a péct!
sharon: myslela jsem na to samý
u tohoto receptu bych si tu zeleninu dala raději syrovou a šunku s okem z vola k tomu....měla bych aspoń zachovaný vitamíny............
orinka: nechávám "vypotit" i cukety a patizon......
orinka: mam stejnou zkusenost...
JInak ja delavam leco s cuketou, taky to neni marny...
Lilek nemůžete dělat jenom tak, ten se před přípravou musí nakrájet a osolit. Nechat aspoň hodinu vypotit a pak propláchnout, jinak by mohl být trpký a pokazit celé jídlo. Zkusila jsem jen jednou to neudělat a jíst se to nedalo. Možná je víc druhů lilků, ale ke mně se dostane jen ten fialový.
tak to bych si mohla udělat na zahradě.Skoro všechno mi tam roste. a recept vypadá zajímavě a lehký