Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Lečo se šunkou a volskými oky

Lečo se šunkou a volskými oky

 

Potřebujete: 250 g papriky, 250 g rajčat, 200 g lilku, 200 g cibule, 100 g pórku, 250 g vepřové šunky, 10 g olivového oleje, 4 vejce, sůl, pepř

 

Postup: Nakrájenou zeleninu osolte, podlijte trochou vody a asi 10 minut duste pod pokličkou.Šunku nakrájejte na kostičky a osmahněte na troše oleje a přidejte ji do zeleniny. Na zbylém oleji usmažte volská oka. Na talíř dejte porce zeleniny a na každou položte volské oko, které osolte a opepřete.

Lenka Moučková


20.6.2012   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,8/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Lečo se šunkou a volskými oky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Anipek
Anipek - 20.6.2012 21:46

nostalgie mládí-lečo s klobáskou,ta chuť klobásky byla neopakovatelná a ještě jestli si pamatujete lečo ve skleněné zavařovačce s omnia víčkem-lahůdka.
Od té doby co vylepšili recepturu,tak se to nedá jíst o podivném pidi párku,nevalné chuti smajlik - 70

 
krasaka
krasaka - 20.6.2012 20:22

orinka: smajlik - 47ta ''lečem navoněná klobása'' měla výbornou neopakovatelnou chutsmajlik - 57/snad i proto, že se to baštilo na dovolené na chatě či pod stanem/, při domácí výrobě se to nikdy nepodařilo - nechápu pročsmajlik - 26

 
YXH
YXH - 20.6.2012 13:29

Ja leco nemam rada. Chutna mi cuketa s rajcaty a bazalkou a nakonec do toho vrazit jednu malou konzervu okapaneho tunaka ve vlastni stave. K tomu topinky a je vecere.

 
orinka
orinka - 20.6.2012 11:45

já jsem kdysi dávno ze všeho nejvíc milovala konzervu Lečo s klobásou. To byla pochoutka nade všecky, teda aspoň jsem si to myslila. Příjemně ostrá, ta klobása lečem navoněná - že mi po tom bylo pokaždé blbě, to mi ani nevadilo.smajlik - 16

 
monja
monja - 20.6.2012 11:19

já lečo neradasmajlik - 66 .... papriku a rajče mám nejradši v syrovým stavu ...

 
evropka
evropka - 20.6.2012 10:39

orinka: rozhodně bych lilek do leča nedávala...ale proti gustusmajlik - 58

 
sharon
sharon - 20.6.2012 10:28

orinka: hlavně aby se nám urodilo...smajlik - 68

 
orinka
orinka - 20.6.2012 10:16

sharon: tak to já taky, jenomže si myslím, že ty by nebyly hořké, ale lilek zaručeně. Však už bude brzo cuketová sezóna, to se nám to bude vařit a péct!smajlik - 57

 
Renda68
Renda68 - 20.6.2012 10:03

sharon: myslela jsem na to samý smajlik - 47

 
sharon
sharon - 20.6.2012 9:57

u tohoto receptu bych si tu zeleninu dala raději syrovou a šunku s okem z vola k tomu....měla bych aspoń zachovaný vitamíny............

 
sharon
sharon - 20.6.2012 9:56

orinka: nechávám "vypotit" i cukety a patizon......

 
Viv :o)
Viv :o) - 20.6.2012 9:49

orinka: mam stejnou zkusenost...

JInak ja delavam leco s cuketou, taky to neni marny...

 
orinka
orinka - 20.6.2012 9:10

Lilek nemůžete dělat jenom tak, ten se před přípravou musí nakrájet a osolit. Nechat aspoň hodinu vypotit a pak propláchnout, jinak by mohl být trpký a pokazit celé jídlo. Zkusila jsem jen jednou to neudělat a jíst se to nedalo. Možná je víc druhů lilků, ale ke mně se dostane jen ten fialový.

 
Elí
Elí - 20.6.2012 9:02

tak to bych si mohla udělat na zahradě.Skoro všechno mi tam roste. a recept vypadá zajímavě a lehký

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.