Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Potřebujete: balíček listového těsta, 1 kg čerstvého špenátu nebo 500 g zmrazeného sekaného špenátu (ne protlak), 150 g brynzy, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 vejce, 1 žloutek na potření, 2 lžíce oleje, provensálské koření, 1 lžíce sezamových semínek, sůl, pepř, muškátový oříšek, tuk na vymazání formy, kulatá vyšší forma (dortová) – průměr 26 cm.

Postup: Čerstvý špenát posekáme nahrubo. Mrazený nemusíme, ten už posekaný je. Cibuli nakrájíme na kostičky a zesklovatíme na oleji. Přidáme špenát, prolisovaný česnek a dusíme asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a provensálským kořením. Nakonec přimícháme i rozdrobenou brynzu.
Část listového těsta vyválíme tak, aby asi o 3 cm přesahovalo připravenou formu. Menší část těsta si necháme na přikrytí celého koláče. Větší část těsta dáme na dno formy, přebývající 3 cm vytvoří okraj. Na těsto vylijeme špenátovou směs, vytlačíme do ní čtyři díry a do nich rozklepneme vejce. Směs přikryjeme vyváleným kruhem ze zbytku listového těsta. Žloutek smícháme s trochou mléka a potřeme jím těsto. Posypeme sezamovými semínky.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut.

Redakce


29.7.2013   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 1   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,7/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Špenátový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Světlonoska
Světlonoska - 29.7.2013 10:21

Je to dobré i v závinusmajlik - 5nebo s Nivousmajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78335.
Archiv anket.