Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Polentové karbanátky se špenátem

Polentové karbanátky se špenátem

Potřebujete:

250g instantní polenty

1 cibuli

Slaninu - množství dle chuti

Olivový panenský olej na smažení

Postup:polenta se špenátem

Instantní polentu zalijeme vařící vodou dle návodu na obale a necháme vychladnout.

Na pánvičce zatím orestujeme cibulku a slaninu.

Vše zamícháme, vytvarujeme karbanátky které opékáme na trošce oleje. Pokud nemáte radi olivový olej na smažení, můžete samozřejmě použít jakýkoliv jiný.

Z tohoto množství získáme asi 15-17 karbanátků, které jsou výtečné jako příloha k dušenému špenátu.

Tento recept na rychlé, chutné a celkem i levné jídlo nám zaslala evropka

Linda


15.4.2014   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 21   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Polentové karbanátky se špenátem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
batum
batum - 22.4.2014 8:43

nemusí to být špatné jednou za čas...evropka je mlsná- vybíravásmajlik - 34, ale sharon toto je lepšísmajlik - 47

 
sharon
sharon - 20.4.2014 17:56

já tedy místo polenty.....smajlik - 63smajlik - 63obrázek - 00339297_w300h225q95(5).jpg

 
Almega
Almega - 15.4.2014 15:38

orinka: Já zas do toho nastrouhám sýr,přidám vejce,hrubou mouku,někdy i trošku strouhanky.Přikořením česnekem (protlačeným skrz kleštičky),majoránku,sůl.Placičky jsou takové trochu bramborákovité,děti skoro nechtěly jíst tu kaši,jen aby zbylo na placičky....

 
Edysha
Edysha - 15.4.2014 13:18

Delam smazenou polentu, ale trosku po cesku - zalivam vyvarem (aby mela chut), pridavam malinke skvarky a smazim dozlatova na sadle, je to docela podobne opecenemu br.knedliku. S dusenou zeleninou na masle, to vubec neni spatne. Ale chce to ten polentovy zaklad radne ochutit, jinak je to takove mdle.

 
orinka
orinka - 15.4.2014 10:27

Milda3: já tam přidám žloutky, mouku, mléko, sníh z vajíček, trochu soli a prášku do pečiva a jsou z toho náramné křehoučké lívance.

 
Milda3
Milda3 - 15.4.2014 10:19

evropka: když u nás zbyde brkaše tak paní druhý den ráno dělá z toho placičky,jen hrubá mouka a sůl,tak jsem to zkusil udělat taky a pořád se o lepilo na ruce,tak jsem zavolal paní a ta říká ,namočit ruce do studené vody a bylo po lepení

 
Milda3
Milda3 - 15.4.2014 10:14

orinka - 15.4.2014 8:01 - jsem už pamětník,tak pamatuji taky kukuřičný chléb,ale brzo byl tvrdý,pekli ho v mém dětství sousedi

 
sharon
sharon - 15.4.2014 10:13

evropka: já kuskus taky už nekupuju, nechutná nám....

 
evropka
evropka - 15.4.2014 9:45

sharon: věru trochu lepí,ale namočíš si ruce ve studené vodě a vše oksmajlik - 58
bulgur jsi mě zase poradila tysmajlik - 68taky nedám na něj dopustit,ale vyřadila jsem kuskus...

 
sharon
sharon - 15.4.2014 9:20

evropka: prosím tě a nelepí se ta hmota když z ní děláš ty placičky ?
musím někdy vyzkoušet....a solí se to ?

 
sharon
sharon - 15.4.2014 9:18

musím se připojit k Orince, díky jí jsem se o Bulguru dozvěděla a je výýýborný , ke kuskusu nedá ani přirovnat , dělám jej na slano i na sladko.....
tu polentu jsem nikdy nejedla , u nás frčí se špenátem nudle....fleky....
no a já žiji v tom že na panenském oliváči se nesmaží , nebo jo ?...já jej dávám jen do salátů a když peču foccaciu.....tam je super....

 
evropka
evropka - 15.4.2014 9:14

Jarča*: jaru děkujusmajlik - 75
holky o víkendu jsem jedla kachní konfit,tak přes týden to ladím zdravěsmajlik - 58

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.4.2014 8:57

bulgur máme moc rádi, dokonce víc jak rýži, taky pohanka a jáhly nejsou špatné, ale dlouho mi trvalo než jsem přišla na to jak je upravit, ještě nám chutnají špaldové kroupy, nebo ječné/pšeničné kroupy. Polenta mě nelákala kvůli tomu, že je instantní a navíc má dost kalorii a po výživové stránce taky nic moc tělu nedá. Ale zkusit ji můžu, počkám až bude v akci .-).

 
Jarča*
Jarča* - 15.4.2014 8:03

Jarča*: mělo být - že by nedělala nic špatnéhosmajlik - 16
orinka: vidíš, bulgr jsem taky nikdy nejedla.

 
orinka
orinka - 15.4.2014 8:01

sevenofnine: protože to kupujem jak blbci. Výchozí surovina se po cestě výrazně a několikanásobně prodražuje. A dřív se kukuřící krmily tak akorát slepice.

 
orinka
orinka - 15.4.2014 7:59

holky, nad všechny kuskusy je bulgur - není sice instantní a hned hotový, ale chuť je docela jiná. V kuskusu cítím chemii, bulgur je lahodně oříškový. Dělá se jako rýže.

 
Jarča*
Jarča* - 15.4.2014 7:28

Polentu jsem nikdy nejedla, ale evropce věřím, že by nedělala špatného, tak to klidně zkusímsmajlik - 64
Stejně mám pocit, že je v poslední době trend vracet se k surovinám našich předků - jáhly, pohanka... Určitě je to pro náš organismus lepší než potraviny plné éček. Akorát je fakt, že když člověk vidí ty ceny, o jídle chudých už se mluvit nedásmajlik - 16

 
anitech
anitech - 15.4.2014 7:04

orinka: a proto Bulhaři Rumuny nazývají hanlivě mamaligáresmajlik - 68
Almega: nejsem vegetarián, ale kuskus je moc dobrý, zkus se zeleninou jako rizoto

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.4.2014 7:03

no jídlo chudých ... půl kila u nás stojí 36kč za 72kč za kilo mám kuře .-)

 
orinka
orinka - 15.4.2014 6:57

Almega: polenta je velmi fádní jídlo, v Itálii to bylo jídlo chudých a kukuřice sama o sobě moc zdravá není, však tam, kde ji konzumují - a nic jiného - se vyskytuje pelagra (nebo co). I v chudém Rumunsku ji pojídali, tam se té kaši říká Mamaliga.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 126104.
Archiv anket.