Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Polentové karbanátky se špenátem

Polentové karbanátky se špenátem

Potřebujete:

250g instantní polenty

1 cibuli

Slaninu - množství dle chuti

Olivový panenský olej na smažení

Postup:polenta se špenátem

Instantní polentu zalijeme vařící vodou dle návodu na obale a necháme vychladnout.

Na pánvičce zatím orestujeme cibulku a slaninu.

Vše zamícháme, vytvarujeme karbanátky které opékáme na trošce oleje. Pokud nemáte radi olivový olej na smažení, můžete samozřejmě použít jakýkoliv jiný.

Z tohoto množství získáme asi 15-17 karbanátků, které jsou výtečné jako příloha k dušenému špenátu.

Tento recept na rychlé, chutné a celkem i levné jídlo nám zaslala evropka

Linda


15.4.2014   Rubrika: Zelenina   |   Komentářů 21   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Polentové karbanátky se špenátem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
batum
batum - 22.4.2014 8:43

nemusí to být špatné jednou za čas...evropka je mlsná- vybíravásmajlik - 34, ale sharon toto je lepšísmajlik - 47

 
sharon
sharon - 20.4.2014 17:56

já tedy místo polenty.....smajlik - 63smajlik - 63obrázek - 00339297_w300h225q95(5).jpg

 
Almega
Almega - 15.4.2014 15:38

orinka: Já zas do toho nastrouhám sýr,přidám vejce,hrubou mouku,někdy i trošku strouhanky.Přikořením česnekem (protlačeným skrz kleštičky),majoránku,sůl.Placičky jsou takové trochu bramborákovité,děti skoro nechtěly jíst tu kaši,jen aby zbylo na placičky....

 
Edysha
Edysha - 15.4.2014 13:18

Delam smazenou polentu, ale trosku po cesku - zalivam vyvarem (aby mela chut), pridavam malinke skvarky a smazim dozlatova na sadle, je to docela podobne opecenemu br.knedliku. S dusenou zeleninou na masle, to vubec neni spatne. Ale chce to ten polentovy zaklad radne ochutit, jinak je to takove mdle.

 
orinka
orinka - 15.4.2014 10:27

Milda3: já tam přidám žloutky, mouku, mléko, sníh z vajíček, trochu soli a prášku do pečiva a jsou z toho náramné křehoučké lívance.

 
Milda3
Milda3 - 15.4.2014 10:19

evropka: když u nás zbyde brkaše tak paní druhý den ráno dělá z toho placičky,jen hrubá mouka a sůl,tak jsem to zkusil udělat taky a pořád se o lepilo na ruce,tak jsem zavolal paní a ta říká ,namočit ruce do studené vody a bylo po lepení

 
Milda3
Milda3 - 15.4.2014 10:14

orinka - 15.4.2014 8:01 - jsem už pamětník,tak pamatuji taky kukuřičný chléb,ale brzo byl tvrdý,pekli ho v mém dětství sousedi

 
sharon
sharon - 15.4.2014 10:13

evropka: já kuskus taky už nekupuju, nechutná nám....

 
evropka
evropka - 15.4.2014 9:45

sharon: věru trochu lepí,ale namočíš si ruce ve studené vodě a vše oksmajlik - 58
bulgur jsi mě zase poradila tysmajlik - 68taky nedám na něj dopustit,ale vyřadila jsem kuskus...

 
sharon
sharon - 15.4.2014 9:20

evropka: prosím tě a nelepí se ta hmota když z ní děláš ty placičky ?
musím někdy vyzkoušet....a solí se to ?

 
sharon
sharon - 15.4.2014 9:18

musím se připojit k Orince, díky jí jsem se o Bulguru dozvěděla a je výýýborný , ke kuskusu nedá ani přirovnat , dělám jej na slano i na sladko.....
tu polentu jsem nikdy nejedla , u nás frčí se špenátem nudle....fleky....
no a já žiji v tom že na panenském oliváči se nesmaží , nebo jo ?...já jej dávám jen do salátů a když peču foccaciu.....tam je super....

 
evropka
evropka - 15.4.2014 9:14

Jarča*: jaru děkujusmajlik - 75
holky o víkendu jsem jedla kachní konfit,tak přes týden to ladím zdravěsmajlik - 58

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.4.2014 8:57

bulgur máme moc rádi, dokonce víc jak rýži, taky pohanka a jáhly nejsou špatné, ale dlouho mi trvalo než jsem přišla na to jak je upravit, ještě nám chutnají špaldové kroupy, nebo ječné/pšeničné kroupy. Polenta mě nelákala kvůli tomu, že je instantní a navíc má dost kalorii a po výživové stránce taky nic moc tělu nedá. Ale zkusit ji můžu, počkám až bude v akci .-).

 
Jarča*
Jarča* - 15.4.2014 8:03

Jarča*: mělo být - že by nedělala nic špatnéhosmajlik - 16
orinka: vidíš, bulgr jsem taky nikdy nejedla.

 
orinka
orinka - 15.4.2014 8:01

sevenofnine: protože to kupujem jak blbci. Výchozí surovina se po cestě výrazně a několikanásobně prodražuje. A dřív se kukuřící krmily tak akorát slepice.

 
orinka
orinka - 15.4.2014 7:59

holky, nad všechny kuskusy je bulgur - není sice instantní a hned hotový, ale chuť je docela jiná. V kuskusu cítím chemii, bulgur je lahodně oříškový. Dělá se jako rýže.

 
Jarča*
Jarča* - 15.4.2014 7:28

Polentu jsem nikdy nejedla, ale evropce věřím, že by nedělala špatného, tak to klidně zkusímsmajlik - 64
Stejně mám pocit, že je v poslední době trend vracet se k surovinám našich předků - jáhly, pohanka... Určitě je to pro náš organismus lepší než potraviny plné éček. Akorát je fakt, že když člověk vidí ty ceny, o jídle chudých už se mluvit nedásmajlik - 16

 
anitech
anitech - 15.4.2014 7:04

orinka: a proto Bulhaři Rumuny nazývají hanlivě mamaligáresmajlik - 68
Almega: nejsem vegetarián, ale kuskus je moc dobrý, zkus se zeleninou jako rizoto

 
sevenofnine
sevenofnine - 15.4.2014 7:03

no jídlo chudých ... půl kila u nás stojí 36kč za 72kč za kilo mám kuře .-)

 
orinka
orinka - 15.4.2014 6:57

Almega: polenta je velmi fádní jídlo, v Itálii to bylo jídlo chudých a kukuřice sama o sobě moc zdravá není, však tam, kde ji konzumují - a nic jiného - se vyskytuje pelagra (nebo co). I v chudém Rumunsku ji pojídali, tam se té kaši říká Mamaliga.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-22
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84426.
Archiv anket.