Pórkový koláč
Potřebujete: náplň: 1 kg pórku, 1 kelímek zakysané smetany, 3 vejce, asi 20 dkg uzeniny (šunka, debrecínka, slanina), olej
těsto: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 1 vejce, sůl (lze nahradit těstem lístkovým)
Postup: Připravte těsto z mouky, vejce, másla a špetky soli. Po vypracování vložte hmotu zabalenou v utěrce do lednice, nejméně na 60 minut. Pórek nakrájejte na kolečka, poduste na lžíci oleje, přidejte uzeninu nakrájenou na proužky nebo kostičky, promíchejte. Těsto rozprostřete do koláčové formy. Smíchejte vejce se zakysanou smetanou, případně pažitkou či petrželkou, dochuťte solí a pepřem, přidejte vychladlou pórkovou směs a vše nalijte na těsto. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut.
31.12.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5