Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pórkový koláč

Pórkový koláč

Potřebujete: náplň: 1 kg pórku, 1 kelímek zakysané smetany, 3 vejce, asi 20 dkg uzeniny (šunka, debrecínka, slanina), olej

těsto: 20 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 1 vejce, sůl (lze nahradit těstem lístkovým)

Postup: Připravte těsto z mouky, vejce, másla a špetky soli. Po vypracování vložte hmotu zabalenou v utěrce do lednice, nejméně na 60 minut. Pórek nakrájejte na kolečka, poduste na lžíci oleje, přidejte uzeninu nakrájenou na proužky nebo kostičky, promíchejte. Těsto rozprostřete do koláčové formy. Smíchejte vejce se zakysanou smetanou, případně pažitkou či petrželkou, dochuťte solí a pepřem, přidejte vychladlou pórkovou směs a vše nalijte na těsto. Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut.

 

Lenka Moučková


31.12.2007   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pórkový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.