Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Pórkový koláč

Pórkový koláč

Ingredience: 1 listové těsto, 1/2 kg pórku, 250 ml kysané smetany, 3 lžíce mouky, olej, vejce, 100 g šunky, sůl.

Postup: Ze všeho nejdříve očistíme pórek a nakrájíme jej na kolečka. Rozehřejeme olej na pánvi a pórek osmahneme. Poté rozmícháme ve smetaně mouku, vejce, sůl a na kostičky či na proužky nakrájenou šunku. Nakonec přimícháme i pórek. Když máme tuto směs připravenou, vyválíme si listové těsto. Vyválíme z něj kruh, o něco málo větší než je forma, ve které budeme koláč péct. Formu nemusíme vymazávat ani vysypávat moukou. Dáme do ní pouze těsto, na které lžící rozetřeme připravenou pórkovou směs.
Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 20–30 minut při teplotě asi 160–180 °C, dokud nezezlátnou okraje koláče.

Marie Poštová


6.4.2006   Rubrika: Koláče   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Pórkový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.