Pórkový koláč
Ingredience: 1 listové těsto, 1/2 kg pórku, 250 ml kysané smetany, 3 lžíce mouky, olej, vejce, 100 g šunky, sůl.
Postup: Ze všeho nejdříve očistíme pórek a nakrájíme jej na kolečka. Rozehřejeme olej na pánvi a pórek osmahneme. Poté rozmícháme ve smetaně mouku, vejce, sůl a na kostičky či na proužky nakrájenou šunku. Nakonec přimícháme i pórek. Když máme tuto směs připravenou, vyválíme si listové těsto. Vyválíme z něj kruh, o něco málo větší než je forma, ve které budeme koláč péct. Formu nemusíme vymazávat ani vysypávat moukou. Dáme do ní pouze těsto, na které lžící rozetřeme připravenou pórkovou směs.
Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 20–30 minut při teplotě asi 160–180 °C, dokud nezezlátnou okraje koláče.
6.4.2006 Rubrika: Koláče | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5