Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Červivá bábovka

Červivá bábovka

Ingredience: 1 balíček špaget, 1 balení zmrazeného špenátu, 2 hrsti strouhanky, 2 - 3 stroužky česneku, 1 cibule, 6 vajec, sůl, muškátový květ, pepř, plátek másla na vymazání formy, olej, 100 g strouhaného sýra (do jídla i na posypání hotového).

Postup: Uvařené špagety propláchneme studenou vodou, aby se neslepily, a necháme úplně vychladnout. Špenát připravíme klasickým způsobem (na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme špenát, podusíme, vmícháme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem). Hotový špenát promícháme s těstovinami a vše vykydáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové (nebo jakékoliv jiné) formy. Zalejeme rozkvedlanými, lehce osolenými vejci, do kterých jsme vmíchali i část
strouhaného sýra. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 30-40 minut (asi jako šunkofleky), dokud bábovka "neodskočí" od formy.
Bábovku krájíme na plátky a na talíři ozdobíme strouhaným sýrem. Je výborá i studená.

Díky špagetám a zelenému špenátu vypadá pak nakrájená jako prolezlá červy a ještě k tomu plesnivá :-). Ale je to moc velká dobrota.

Tento úžasný recept nám poslala čtenářka Kaca.




 

Marie Poštová


13.2.2007   Rubrika:   |   Komentářů 13   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Červivá bábovka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 78116.
Archiv anket.