Tajemný chléb
Potřebujete: 1 malý pecen chleba (šišku), 20 dkg libové slaniny, 20 dkg šunky, 20 dkg strouhané cihly, 1 vejce papriky, rajčata, cibule, česnek, máslo, prostě na co máte chuť.
Postup: Chléb budeme krájet na plátky cca 1,5 cm silné, ale nedokrojíme. Na másle jemně osmahneme česnek a tímto potřeme chléb zevnitř - každý plátek. Pak postupně prokládáme slaninou, šunkou, sýrem s vajíčkem a zeleninou. Chléb zabalíme do pečicího papíru (alobal se lepí) a pečeme 20 minut na 200 °C v troubě. Poté chléb vybalíme, potřeme zbytkem másla s česnekem a mírně dopékáme 10 minut v troubě. Přílohou může být opět zelenina.
"A návštěvy si mohou pochutnat zase na novém pohoštění," píše čtenářka Tornado Lu. Děkujeme za zajímavý recept.
14.9.2009 Rubrika: | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tajemný chléb
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ota: ne, to vejce syrové smíchané na čmaju s tím sýrem
manka: taky bych to krájela jako bebe řezy - naše máma kdysi dělávala tzv.metrovou roládu - byly to hnědé a žluté plátky piškotu ze srnčího hřbetu na střídačku slepené krémem a krájelo se to přes roh, takže to bylo proužkovaný a móóć dobrý uznávám, že je to trošku mimo mísu ale hned jsem si na to vzpomněla...
něco podobného jsem viděla z krkovičky, také to bylo proložené všelikýma dobrotama a potom upečené. Ale sama jsem to nezkoušelaani na ten chleba si netroufám, to by bylo tolik jídla
chalbe = chleba
no a co to udělat z kulatého chlabe, pak by se to dobře krájelo napříč...ale láká mě to, asi to zkusím...slavíme každou chvíli něco
sharon: hm no minimálně by mělo být naplátkované
to vejce asi uvařené....?
vypadá to báječně, vyzkoušíme....
zajímavé, přemýšlím jestli by to nešlo udělat i s předpečenou "maxi ciabattou"
Já bych to krájela jako dort
talenka: asi to budeme muset vyzkoušet, no co, nic špatnýho v tom není, tak by se nic nestalo, kdybysme to rvaly jen tak z plechu ne?
manka: pozdě jsem obnovila
manka: takže žádný napříč, ale pěkně dokrojit ten krajíc, jo?
anebo že by se to krájelo napříč jak bebe řezy??? to je taky možný
talenka: no, já bych řekla. že se to jako všechno tak nějak zapeče a rozdělí a budou z toho krajíce s tím vším zapečeným
Vypadá to zajímavě, ale taky si neumím představit to porcování.
Jéžiš,tak u nás jedině vegetariánský tajemný chleba,ale teď doopravdy:mě nebaví se s něčím takhle dělat...možná ochutnat hotové,co by někdo jiný udělal,já jsem líná...
Jak se to krájí prosím vás?
Určitě to bude dobré, taky jsou v tom samé dobré věci. Akorát si nějak neumím představit, jak se to porcuje.
Tento recept mi nedávno taky přišel do pošty i s fotečkama a vypadalo to moc dobře.