Tvarohové kmínové tyčinky
Potřebujete: 150 g měkkého tvarohu, 150 g hladké mouky, 150 g tuku na smažení, 1 vejce, kmín, sůl, tuk na vymazanání plechu, hladkou mouku na podsypání
Postup: Z tvarohu, hladké mouky a rozměklého tuku vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na tenký plát. Rádýkem vykrájejte tyčinky, přendejte je na vymazaný a vysypaný plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a osolte. Pečte dozlatova.
23.5.2011 Rubrika: Pečivo | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Tvarohové kmínové tyčinky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: Takové ambice nemám...
anadir: mno.....kdybyste udělali jenom jednu velkou, možná byste se mohli zapsat v Pelhřimově do knihy rekordů
oprava: tyčinky - ne jen jednu, samo...
orinka: Také jsme dříve pekli tyčinku podle Tebou popisovaného receptu. Místo tvarohu se dá použít i bryndza, je to také dobré. A posypávat se dá i mákem, sezamem, paprikou - podle chuti...
proč tak málo? Proč půlit tvaroh? Přece je nejlepší kostka tvarohu, kostka másla a stejná váha hladké mouky. Tuk na smažení do těsta...no nevím, ale já tam mám radši máslo anebo máslový tuk.
Tyto tyčinky jsou u nás velmi oblíbené, dá se říct, že je rodina vyžaduje raději i místo narozeninového dortu. Za ta léta pečení se mi osvědčilo, dát 1/2 hery a 1/2 másla (tj. z uvedeného množství 75 g másla a 75 g hera) Těsto dělám většinou den předem a nechám v lednici rozležet. Vzhledem k tomu, že pracuji s větším množstvím surovin a peču až po vytvoření tyček, tak i plechy s tyčkami dávám před pečením do lednice. Tyčky se krásně "nafouknou". Místo kmínu je dobrá dát i sezamová semínka.....