Nugát a Kostky
Mandlový nugát
Spaříme 1/4 kg mandlí, oloupeme je a pomeleme. Přidáme stejné množství moučkového cukru, 3 žloutky a dobře promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a promícháme s mandlovou hmotou. Na plech položíme alobal, potřeme jej tukem a dáme na něj 1/2 cm vrstvu marcipánu. Opět přikryjeme pomaštěným alobalem a zatížíme deskou, případně ještě závažím. Necháme 3 dny uležet a pak krájíme na proužky.
Oříškové kostky
Potřebujete: 150 g lískových oříšků, 100 g moučkového cukru, 4 lžíce rumu, 50 g strouhané čokolády,1 bílek, 2 lžičky kakaa, 50 g mandlí
Postup: Mandle krátce povaříme a ve studené vodě oloupeme. Oříšky opražíme v troubě a slupky vyfoukáme. Jádra postrouháme a polovinu dáme zvlášť na obalování. Ke druhé polovině přidáme cukr, kakao, bílek, rum a strouhanou čokoládu. Z hmoty tvoříme kolem jádra mandle kostičku. Necháme ztuhnout v lednici a pak obalíme v oříšcích.
Za recepty děkujeme čtenářce Jarce Bernatíkové z Havířova.
7.12.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nugát a Kostky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Juana: ano, je to tak, ingradiencemi je to určitě blízko marcipánu... nugát to není ani náhodou
nugát mám taky ráda, akorát ho v tom prvním receptu nějak nevidím, to je přece marcipán a ne nugát
jejej nzgát,ten jak vidím ,neodolám a sním,no a nugetu tu musejí přede mnou zamykat