Eviny čokoládové řezy
Ingredience: Těsto: 88 g másla, 125 g cukru moučky, 5 vajec, 88 g čokolády na vaření, 65 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva. Náplň: 220 g rybízového džemu (nebo rosolu). Poleva: 100 g čokolády na vaření.
Postup: V hlubší misce dohladka vymícháme změklé máslo, cukr a žloutky. Přidáme rozehřátou (ne však horkou) čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech o rozměrech přibližně 30x40 cm, vymazaný tukem a vysypaný moukou.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 8 až 10 minut. Po upečení necháme vychladnout. Nakrájíme řezy, které spojíme rybízovým džemem nebo rosolem. Polijeme rozehřátou čokoládou. Dozdobíme podle vlastní fantazie.
Recept nám poslala čtenářka Martina Veselá.
30.11.2006 Rubrika: | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5