Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Višňové – třešňové řezy

Višňové - třešňové řezy

Potřebujete: 1 heru, 250 g moučkového cukru, 5 žloutků, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, trochu mléka, sníh z 5 bílků, kakao, třešně nebo višně (sklenice 0,75 l ). Krém: šťáva z ovoce, voda, 2 lžíce cukru, 1 vanilkový pudink, 250 g másla. Čokoládová poleva: 100 g čokolády, 100 g 100% tuku, 3 lžíce kakaa.

Postup: Heru utřeme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme mouku, prášek do pečiva, trochu mléka a nakonec ušlehaný sníh. Do menší poloviny těsta přidáme kakao. Na plech vymazaný a vysypaný moukou nalijeme nejdříve světlé těsto, pak tmavé, poklademe kompotované vypeckované třešně nebo višně (višně jsou chutnější) a upečeme ve středně teplé troubě. Krém: štávu z višní doplníme do 1/2 l vodou, přidáme 2 polévkové lžíce cukru, vanilkový pudink a vaříme, až krém zhoustne. Utřeme 250 g másla a přidáme k němu vychladlý krém. Tuto hmotu natřeme na vychladlý moučník, necháme ztuhnout a nakonec polijeme čokoládovou polevou.

Recept nám zaslala čtenářka georgie.

 

Marie Poštová


20.7.2007   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Višňové – třešňové řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
georgie
georgie - 19.9.2007 9:34

Ota: smajlik - 46Nečekej na příští rok, upeč řezy s kopotovanými třešněmi. Ve štávě uvaříš puding - je to výborné!! A kesmajlik - 51smajlik - 47

 
Elí
Elí - 21.7.2007 20:43

gerorgie,je to smajlik - 47smajlik - 57Dělala jsem to z kompotovaných višní.

 
ježeček
ježeček - 20.7.2007 17:25

Znám to v této podobě a má vždy úspěch u všech .
Jen se nehodí do teplých dnů, pak se jí i lžičkou smajlik - 38

 
jasmine
jasmine - 20.7.2007 14:35

smajlik - 54je to moc dobrý,peču to ale znám to pod názvem Dunajské vlny v zimě tam dávám kompotovaný po tom se doma hned zaprášísmajlik - 52mnamkasmajlik - 47

 
r1911
r1911 - 20.7.2007 14:25

Když u nás už je dávno po třešních i višních. Tak třeba příští rok, může to být dobré.

 
Ota
Ota - 20.7.2007 10:51

jen jsem si vzpoměl na takový překladatelský oříšek smajlik - 34

doslova to zní KOLIK TŘEŠNÍ, TOLIK VIŠNÍ

a ugo ješita dodává arygató - arygató smajlik - 68 (jáchyme hoď ho do stroje)