Buchta z pomazánkového másla
Potřebujete: 250 g pomazánkového másla, 200 g moučkového cukru, 200 g polohrubé mouky, 3 vejce, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce rumu.
Postup: Pomazánkové máslo vyšleháme s vejci (neoddělujeme bílky od žloutků) a cukrem. Vmícháme zbylé suroviny. Vzniklé těsto nalijeme na vyšší plech, vymazaný olejem a vysypaný hrubou moukou, poklademe libovolným ovocem a necháme péct 20–25 minut na 180° C. Je to rychlý a dobrý moučník, ovoce se hodí čerstvé i kompotované. Když náhodou zůstane do druhého dne, je stále vláčný. Už ani nevím, kde jsem si tento recept zapsala, ale byla by škoda se o něj nepodělit.
Recept nám poslala čtenářka r1911. Děkujeme.
30.7.2007 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Buchta z pomazánkového másla
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.celina: To jsem ráda, že chutnal.
Buchtička je rychlá a dobrá ,zdraví celina.