Podzimní koláč
Potřebujete: 30 dkg hrubé mouky, 6 dkg tuku, 3 lžíce cukru, 4–6 lžic mléka, 1 žloutek, 1/2 prášku do pečiva.
Postup: Veškeré suroviny se zpracují na vále. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme. Spodní placka se poklade jablky (hruškami), posype cukrem a skořicí (práci si usnadníte skořicovým cukrem) a rozinkami. Opatrně přiklopíme druhou plackou a pečeme.
Recept na oblíbený rodinný koláč vložila nová redakční kuchyňka Lenka Moučková.
12.9.2007 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Podzimní koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Zdravím novou redakční kuchyňku a slibuju, že tento recept určitě vyzkouším.
Nová redakční kuchyňka? Tak přeju hodně dobrých receptů.
manka: já moc sladký nepeču tak proto a když už tak mám doma listový v mrazáku , univerzální nouzovka na všechno když přijde návštěva za 40 minut je upečeno sladký nebo slaný i kdyby na chleba nebylo
mě spíš mate ta hrubá mouka. já bych tam chtěla dát hladkou
Ota: jojo a patláme matláme až je z toho krásný těsto
to bude asi jen koláčová forma, toho těsta nebude moc, ale bude to jistě dobré
mě mate to zpracovávání na vále to si mám udělat hromádku z mouky jako když dělám nudle ?
Taky se mi zdá,že z 30 dkg mouky je málo těsta na 2 placky.Na jak velkém plechu se to peče?(vidím to tak na 20*30 cm)
Vypadá to dobře a jednoduše. Jen bych ještě ráda věděla jak dlouho se to peče a nakolik stupňů. Tipovala bych to na střední ohřev. Ale jistota je jistota