Puntíkovaný koláč
Potřebujete: 220 g hladké mouky, 100 g změklého másla, 80 g cukru krystal, pro vůni 1 vanilkový cukr, 1 vejce a 1 žloutek, asi 60 g nadrobno nakrájeného různobarevného kandovaného ovoce, sáček droždí, 2 polévkové lžíce koňaku.
Postup: Vezměte mísu a vsypte do ní mouku, cukr, vanilkový cukr a sušené droždí. Zpracujte se změklým máslem, celým vejcem a koňakem (můžete nahradit rumem). Těsto vypracujte rukou, hněťte tak dlouho, až je těsto hladké a pružné. Na závěr zapracujte kostičky kandovaného ovoce.
Barevné těsto vtlačte do vymazané a vysypané dortové formy, prsty je roztáhněte po celém dnu. Aby povrch koláče po upečení nevypadal fádně, můžete vidličkou vytvořit ornamenty. Povrch syrového těsta můžete potřít žloutkem rozšlehaným v troše oslazené vody. Pečte asi dvacet minut v troubě předehřáté na 200° C.
S horkým čajem nebo grogem bude po vychladnutí chutnat výborně...
19.9.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Puntíkovaný koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak na to flákněte volský voko
na obrázku je asi sekaná s vejcem jinak mě ten recept nenadchl
Nevypadá to špatně, ale myslím, že klasický chlebíček je lepší. Míň surovin a hlavně bez droždí
Alice.: TAky mě to připadá jako sekaná nebo paštika s vejcem nahoře
Tak nevím...patří ilustrativní obrázek k tomuto receptu? Já ať se koukam jak se koukam, tak koláč tam nevidím...spíš nějakou rybu, nebo něco v aspiku s vejcem navrchu.