Makovec za hubičku
Potřebujete: 25 dkg mletého máku, 15 dkg práškového cukru, 30 dkg mouky, 1 vejce, 1 celý prášek do pečiva (nebo kypřicí prášek do perníku), mléko
Postup: Všechny suroviny smícháme v míse a zalijeme takovým množstvím mléka, aby těsto mělo konzistenci lité buchty. Dobře promícháme. Vymažeme a vysypeme hluboký pekáč nebo dortovou formu, těsto do ní vlijeme a pečeme při 180 °C, až se těsto nelepí na špejli. Po upečení můžeme promazat marmeládou, rozpuštěnou čokoládou či čokoládo-oříškovou pomazánkou.
23.4.2008 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Makovec za hubičku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.anitech: Jen jsem si nebyla jistá
My se dneska uvidíme?
Aja: dala bych polohrubou vzhledem k tomu máku a raději perníkový prdopeč protože do makové nádivky, když se dává do buchet, se přidává koření.
Jakou mouku? Polohrubou?
Mňaaaam Asi koupím mák a vyzkouším o víkendu