Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Medovník

Medovník

Potřebujete: těsto: 20 dkg cukru krupice, 2 celá vejce, 10 dkg másla, 1 lžíci sody, 6 dkg medu, dále 50 dkg hladké mouky; krém: 0,5 l studeného mléka 10 dkg hrubé mouky 1 vanilkový cukr, dále 250 g másla a 15 dkg cukru.

Postup: Ze surovin na těsto (kromě mouky) vyšlehejte metličkou v teplé lázni hmotu konzistence krému, pak přimíchejte mouku. Na válu vypracujte těsto, rozdělte ho na 3 díly, hmotu vyválejte na pečicím papíře a upečte postupně 3 placky tak, aby měly zlatavě hnědou barvu. Nezapomeňte je propíchat před pečením. Ze surovin na krém uvařte kaši. Pak utřete 25 dkg másla a 15 dkg cukru, utřenou hmotu spojte s kaší. Po upečení placky sundejte z pečicího papíru a odkrojte okraje. Ty rozdrobte a dejte stranou na pozdější posypání medovníku. Drobečky můžete navíc smíchat s mletými vlašskými ořechy. Placky spojujte krémovou nádivkou, můžete je dokonce pokapat rumem či potřít marmeládou. Řezy nechte do druhého dne uležet v ledničce, pak podávejte.

"Já rodinu rozmazluji a přidávám do krému zkaramelizované slazené kondenzované mléko," píše čtenářka Dagmar. "Neotevřenou plechovku vařím 2 hodiny ve vodě." Děkujeme za recept.

Lenka Moučková


5.12.2008   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Medovník

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
pes
pes - 14.2.2009 17:56

Já mám těsto trochu jiné a dělám kávový krém,je mňam.

 
annie
annie - 7.12.2008 12:28

Milé dámy,
děkuji za odkaz.
Medovník - tedy korpusy už mám upečené, ještě zbývá nezkazit krém.
Já totiž vždycky něco zvržu.
Ale to těsto je mňam. smajlik - 57

 
bublinka1
bublinka1 - 6.12.2008 9:46

orinka: JÁ VAŘÍM HNED VÍCE NAJEDNOU A ONY MI NEOTEVŘENÉ VYDRŽÍ NACHYSTANÉ NA JINDY...

 
Juana
Juana - 5.12.2008 19:35

sweet: nevařím ho, protože rodina mi nežere karamelsmajlik - 16

 
sweet
sweet - 5.12.2008 13:25

orinka: ale když on je ten karamel tak strašně dobrej smajlik - 60smajlik - 57...oblestít to můžeš tak, že jich naráz třeba děláš víc a schováš si je do zásoby, já osobně bych to ale nevydržela a sežrala to smajlik - 72

 
orinka
orinka - 5.12.2008 13:22

Vždycky, když vidím návod, že se má maličká plechovka Salka vařit dvě hodiny smajlik - 76ve vodní lázni mi napadne, jestli ta spotřeba plynu nebo elektřiny za to stojí a nedá se to nějak fikaně obelstít.smajlik - 55

 
Laliari
Laliari - 5.12.2008 13:17

annie: http://www.apetitonline.cz/recepty/920-medovnik.html

 
annie
annie - 5.12.2008 10:38

Ahojky - kde bych našla ten recept podle Apetitu?
Díky. smajlik - 58

 
sweet
sweet - 5.12.2008 10:00

Juana: taky dělám podle Apetitu, ale Salko vařím, pracný recept, ale TAK dobrej smajlik - 57, měla jsem s tím velkej úspěch

 
Juana
Juana - 5.12.2008 9:50

Medovník jsem párkrát pekla podle receptu z Apetitu a je to dost pracný. Ale chutnal zatím každému, i lidem, co moc sladký nemusí. Krém dělám jen ze Salka a mléka, je sice hodně tekutý, ale to vůbec nevadí, protože se vsákne do placek, které jsou tvrdší. Musí se nechat proležet a pak je fantastický.

 
dasena
dasena - 5.12.2008 8:59

No ono je víc variant. až na to, že je to dost složitý recept, ale velmi dobrýsmajlik - 52

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.