Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Potřebujete: 500 g listového těsta, 1 vejce, moučkový cukr. Na krém: 250 g mléka, 100 g cukru, 70 g škrobové moučky, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky

 

Postup: Těsto vyválejte, nakrájejte na menší kousky, propíchejte vidličkou, vložte na plech a potřete rozšlehaným vejcem. Upečte do zlatova.

Krém: Mléko smíchejte s cukrem, škrobovou moučkou, vanilkovým cukrem a žloutky a ve vodní lázni uvařte za stálého míchání hustý krém.

Krémem pak slepujte plátky listového těsta, které můžete ještě nakrájet na menší kousky. Na závěr posypte moučkovým cukrem.

Lenka Moučková


22.2.2010   Rubrika:   |   Komentářů 8   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Žloutkové řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
trpajzlik
trpajzlik - 22.2.2010 21:47

smajlik - 60 kremšmity milujismajlik - 72smajlik - 72smajlik - 47

 
paniinka
paniinka - 22.2.2010 18:14

IVUSKA 56: Také bych řekla , já ušlehám vychladlý pudink s máslem do hladkého krému.A ještě horní plát potírám pikantní marmeládou a nahoru citronovou polevu.smajlik - 75

 
Elen
Elen - 22.2.2010 13:16

Přiznám se, že toto je pro mne cukrářský výrobek profesionální a zatím mne nikdy nenapadlo ho vyrobit podomácku. Ale proč ne!

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 22.2.2010 13:05

Nepatří tam náhodou do toho krému máslo?smajlik - 26 Ve žloutkových řezech co dělám já je.smajlik - 66

 
orinka
orinka - 22.2.2010 12:46

Tetička tomu říkala kremšmity.

 
Bridgetj
Bridgetj - 22.2.2010 7:56

IHope: Jo jo, taky to znám jako kremeše.

 
martuš
martuš - 22.2.2010 1:30

toto zní velmi dobře a je to jednodušší, než ta moje piplačka - kdy z lístového těsta dělávám buďto šátečky s náplněmi, nebo rohlíčky či trubičky. Hlavně ty šátečky dají moc práce a někdy náplň při pečení vytéká. Takže tuto baštu co nejdříve vyzkouším smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
IHope
IHope - 22.2.2010 0:43

Na Slovensku tomu rikaji kremese. Babicka nam to delavala jako extra velkou odmenu. Jednodussi je upect jeden plat v celku a jeden pokrajeny, cely plat potrit vychladlym kremem a poklast mensimi kousky a podle nich dort rozrezat.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.