Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mléčné řezy

Mléčné řezy

Potřebujete: 6 vajec, 8 lžic cukru krupice, 4 lžíce kakaa (zarovnané), 2 lžíce oleje, 1 lžičku prášku do pečiva, 10 lžic polohrubé mouky

Na náplň: 1/2 kg tvarohu (ne vaničkového), 25 dkg másla, cukr moučku podle chuti, až 12 lžic smetany podle hustoty tvarohu. Můžete přidat i 3 lžíce medu.

Dále budete potřebovat: máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání peč. papíru

Postup: Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte kakao, olej a mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Nakonec optarně vmíchejte ušlehaný tuhý sníh. Připravte si dva plechy (velikost 30 x 40 cm) s máslem namazaným a hrubou moukou vysypaným pečícím papírem. Těsto rozdělte na oba plechy a rozetřete po papíře, od okrajů nechte asi 1 cm volno. Pozor, těsto bude hodně nízké. Pečte na 170 - 180 stupňů asi 8 - 10 minut, dokud nebude vršek těsta upečený. Vyndejte, sundejte s papírem z plechu a nechte vychladnout.

Příprava náplně: Ušlehejte tvaroh s máslem, cukrem a smetanou a dejteme do lednice ztuhnout. Pak směs namažte na vychladlé těsto a přikryjte druhým plátem. Nechte v lednici zatuhnout a až poté krájejte. 

Lenka Moučková


28.2.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Mléčné řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.2.2011 21:14

YXH - já dělám piškot + kakao

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.2.2011 21:14

YXH - já dělám pišpot + kakao

 
YXH
YXH - 28.2.2011 16:44

Misa rezy - a testo nic moc. Mam ten recept uz leta a nedelam ho, protoze to nikomu nechutnalo. Na spodek pouzivam jiny recept a navrch cokoladovou polevu.

 
sharon
sharon - 28.2.2011 14:06

Kozoroh18: přesně....

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.2.2011 13:36

když dělám Míša nebo BB řezy tak to jsou 2 - 3 čokolády.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.2.2011 13:34

sharon - když si chci pochutnat, tak nesmím šetřit. Dopadlo by to jako některé kupované vánoční pečivo.

 
sharon
sharon - 28.2.2011 12:56

drahý , ale dobrýýýýsmajlik - 57

 
sharon
sharon - 28.2.2011 12:56

Kozoroh18: to je pravda...ono i to český tiramisu stojí peníze, a vůbec kynutý koláče, dorty, rolády...dnes i palačinky nejsou levný.....dnes je drahý fffšechno...smajlik - 36

 
orinka
orinka - 28.2.2011 12:55

Tak jsem si to přečetla a vyšel mi kakaový piškot proložený tvarohovým krémem. Takové Míša řezy, ne? Docela dobré.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.2.2011 12:41

Jarča* - 28.2.2011 10:04

když chci přeci něco dobrého tak to něco stojí. Míša řezy nebo BB řezy nejsou také zadarmo.

 
Also
Also - 28.2.2011 11:41

Taky pečící papír nemažu a nesypu....
A je jednodušší to dát na jeden pekáč a pak rozkrojit....smajlik - 64
A těsta bude hodně málo...to se pak i špatně peče....na dvou...smajlik - 20

 
Linda
Linda - 28.2.2011 10:53

Zkouset to nebudu - 1)nedostatkové suroviny a 2) nic pro nás.
Mohlo by mi to být jedno, ALE jsem zvedavec takze se ptám: proc vysypávat a vymazát pecící papír??? Spatná zkusenost nebo je to potreba speciálne pro tento typ moucníku. A proc se testo nemá domazávat do konce pekáce, ale má tam být centimetrová mezera?

 
Jarča*
Jarča* - 28.2.2011 10:04

Kozoroh18: že to nevyjde zrovna levněsmajlik - 26 Ale dobré to určitě bude.

 
sharon
sharon - 28.2.2011 10:04

dala bych si kousek, dobré to být může....ale....nikdy jsem nemazala a nevysypávala pečící papírsmajlik - 26

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.2.2011 9:54

anitech - to myslíš proč?

 
anitech
anitech - 28.2.2011 7:57

Kozoroh18: ale zkus si spočítat suroviny

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.2.2011 0:12

to je určitě dobré

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.