Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kefírové řezy

Kefírové řezy

Potřebujete: 35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 2 vejce, 2 dl oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce, kakaa, 0,5 l kefíru, kokos a čokoláda na ozdobu a chuť, máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu.

Postup: Mouku smíchejte s práškem do pečiva, přidejte žloutky a ostatní suroviny. Zpracujte a nakonec vmíchejte sníh z bílků. Těsto nalijte na plech (vymazaný a vysypaný, případně vyložený pečícím papírem). Pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 20 minut. Po vychladnutí můžete moučník přelít čokoládovou polevou a posypat kokosem.

Lenka Moučková


4.5.2011   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Kefírové řezy

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
lila l
lila l - 4.5.2011 22:30

tak ja takovy nejaky kolac delam ,ale bez tech vajec.a po upeceni vrch namazu dzemem.a mouku davam pulku spaldove-hladke .a je to mnaaaaaam.nekdy nasypu i hrozinky do testa.

 
sharon
sharon - 4.5.2011 14:46

Kočkomilka: smajlik - 47

 
Kočkomilka
Kočkomilka - 4.5.2011 14:39

sharon: já jsem si hořčičák ukradla asi před 2 lety na jedné akci. Měli jich ve skříňce tolik,že 1 jim určitě nechybí. Hořčičák má prostě optimální velikost.smajlik - 4

 
sharon
sharon - 4.5.2011 13:31

LenkaT: ne, nemám psané a mám ten recept hodně dlouho a pekla jsem ji xkrát.....

 
LenkaT
LenkaT - 4.5.2011 12:07

sharon: vajíčka nee?

 
sharon
sharon - 4.5.2011 10:59

já mám tento odzkoušenej recept:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
4 sklenky polohr. mouky
2-3 sklenky krupicového cukru
1 sklenka oleje
2 kávové lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa
3/4 l kefíru
sklenky jako byly dříve od hořčice..........cukru radím míň
můžou se dát i rozinky, sekané ořechy, co kdo má rád......

 
aa11
aa11 - 4.5.2011 10:48

To může být opravdu dobrota smajlik - 52 smajlik - 51 dobrý tip, díky smajlik - 46

 
PEGG
PEGG - 4.5.2011 10:30

Jo, dobré to bude. Ale máte pravdu, mě taky učili začínat tekutými ingrediencemi, ono se lépe zahušťuje řídké těsto než ředí tuhésmajlik - 68

 
denda04
denda04 - 4.5.2011 10:29

sharon: smajlik - 47snad i ted bude upeču smajlik - 57

 
sharon
sharon - 4.5.2011 10:03

kefírku jsem pekla už když byli děti malé cca 35 let a to byl ještě kefír kefírem...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.5.2011 10:03

LenkaT: přesně, většinou se vymíchají nebo vyšlehají tekuté suroviny potom mouka s prdopečem a nakonec sníh...tak mě to učila maminka a už je to drahně let smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 4.5.2011 9:35

anitech: jo, na sníh jsem zapomněla, ten bych tam teda dala až nakonec, tím sněhem se to tak nějak trochu nadýchá, ale stejně si nedovedu představit vmíchávat tekuté do mouky, možná to jde, ale nikdy jsem to nezkoušela, obráceně to jde určitě lépe, podle mne.

 
anitech
anitech - 4.5.2011 8:47

LenkaT: myslím, že to je jeden z takových těch receptů, kdy se ti to upeče i když to rovnou všechno smícháš dohromady i bez toho sněhu . Rovnou na plech a pečeš.smajlik - 47

 
LenkaT
LenkaT - 4.5.2011 8:31

já bych teda nejprve umíchala žloutky s cukrem a kakaem, přidala olej, kefír a až nakonec mouku s práškem. Ale jinak to může být dobrý, proč ne?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.