Jablečné lívance
Postup: Jablko nastrouhejte nahrubo, do mouky přimíchejte prášek do pečiva a pak všechny ostatní suroviny.
Zvolna opékejte lívance na trošce oleje po obou stranách. Hotové namažte marmeládou a ozdobte kopečkem tvaroju.
25.8.2011 Rubrika: Moučníky | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablečné lívance
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.LÍvance super při letošní přemíře jablek určitě zopakuji.
tAké to dělávám,jablko tam ani neni moc znáts rozinkami je to také dobré
Dělává je můj tatínek. Mamka měla období, kdy strouhaná jablka přidávala i do palačinek, za což ji moje dcera upřímně nenáviděla.
Dělává je můj tatínek. Mamka měla období, kdy strouhaná jablka přidávala i do palačinek, za což ji moje dcera upřímně nenáviděla.
je to sladká bašta, jen já dávám 2 vejce + žloutek na litr mléka....
Jablečné lívance, ať je dělám jakýmkoliv způsobem mají v naší rodině, zvláště u vnoučat, vždy úspěch. Ono těch postupů je mnoho. V některých receptech se přidávají i ovesné vločky.
oba recepty jsou mňamkovitý... kdysi jsem to vyčetla jako litevskou specialitu...
Delam je podobne ale jablka nakrajim posypu cukrem a skorici, pridam par rozinek a sekanych orechu, zakapnu citronem a trochu necham podusit na masle. Pak pridam testo a opecu po obou stranach (muze se to delat i pod poklici)