Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Křupavý jablečný štrúdl

Křupavý jablečný štrúdl

 

Potřebujete: 350 g polohrubé mouky, 250 g ztuženého tuku, 1 vejce, 1 lžíci octa, 1/2 kelímku od jogurtu mléka, 6 oloupaných jablek, vanilkový cukr, mletou skořici, 1 vejce na potření, moučkový cukr

 

Postup: Z mouky, rozměklého tuku, 1 vejce, octa a mléka vypracujte vláčné těsto. Rozválejte ho, dejte na něj nastrouhaná jablka, posypte je vanilkovým cukrem a skořicí (můžete přidat i nasekané vlašské ořechy), stočte a přendejte na vymazaný plech. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte ve vyhřáté troubě. Hotový štrúdl pocukrujte moučkovým cukrem. 

Lenka Moučková


3.2.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Křupavý jablečný štrúdl

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
YXH
YXH - 5.2.2012 16:30

Jak velky je ten kelimek? 250 ml? Delam ho podobne, ale davam vodu podle potreby, tak bych rada vedela kolik toho mleka smajlik - 97

 
Ivča+3
Ivča+3 - 4.2.2012 13:17

Wow, to zní úžasně, ještě kdyby mi ho někdo tak upekl smajlik - 68

Na vánoce dělám těsto s bílý vínem, jinka kupuju Babické smajlik - 72

 
Anahir
Anahir - 3.2.2012 21:19

Arna: jj, také dělám pivní, je to dobré těsto.

 
orinka
orinka - 3.2.2012 17:49

Rybicka82: ale na tažené musí být bezpodmínečně dobrá HLADKÁ mouka, z polohrubé by to nešlo. A lžíci octa do těsta, ať se dokonale táhne.

 
orinka
orinka - 3.2.2012 17:48

Arna: ještě krapet osolit těsto. A souhlasím, tohle těsto je výborné, vyválí se dotenka a nikdy se netrhá.

 
Arna
Arna - 3.2.2012 12:03

Já dělám z piva, je to jednoduché a dobře se to pamatuje: 500g hladké mouky, 1 ztužený tuk a půlku piva(1/4 litru). Kupuju to nejlevnější, z plzničky by se to prodražilo.smajlik - 68

 
Linda
Linda - 3.2.2012 10:00

Dala bych si smajlik - 57, ale pect se s nim sama pro sebe nebudu

 
Rybicka82
Rybicka82 - 3.2.2012 9:24

Já bych jen doplnila,že co nejkratší dobu to těsto zpracovávat a ideální je ten tuk nastrouhat. Jak tam zůstanou ty hoblinky tuku v těstě tak to těsto potom lístkuje stejně jako listové těsto z obchodu.

Akorát je to teda tučný moučník.

Já dělávám těsto tažené - což je hladká mouka, vejce, sůl, mléko a 4 lžíce sádla. Je to bez cukru a s minimem tuku.

 
orinka
orinka - 3.2.2012 8:00

sharon: mmm, tak to udělám, oboje mám domasmajlik - 57

 
loupák
loupák - 3.2.2012 7:52

sharon:crcnout kapku rumíkasmajlik - 68.....jinak recept se mi zdá celkem v pohodě a jednoduchý,uložím a časem vyzkoušímsmajlik - 47

 
sharon
sharon - 3.2.2012 7:45

orinka: rozp.máslem a crcni do něj příště kapku rumu, potírám tak i koláčky....
ořechy ve štrůdlu nemám ráda, a štrůdlík mám ráda vláčný a ne křupavý, asi nějaký upeču , nebo náš oblíbený jablkovník.

 
orinka
orinka - 3.2.2012 6:53

a ještě je fajn, když se štrúdl po vytažení z trouby ještě horký pomaže rozpuštěným máslem. Chytne jeho chuť.

 
dadka
dadka - 3.2.2012 6:51

Štrůdl u nás ani nevychladne. Zrovna včera jsem upekla 2 nohavice a v noci jsem slyšela manžela, jak stojí v kuchyni u plechu a krájí si štrůdl.
Kromě strouhaných jablek, cukru a skořice dávám ještě vlašské ořechy, rozinky předem namočené v rumu a strouhanou citronovou kůru.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.