Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Bábovka coby dup

Bábovka coby dup

Potřebujete: (1hrnek=250 ml)

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 2 celé vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilinový cukr, kakao na obarvení těsta. Sádlo, hrubou mouku na vymazání.

Postup: Polohrubou mouku, cukr, vejce, mléko, olej, kypřící prášek, vanilinový cukr smícháme v misce a část vlijeme do formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Do zbylé části zamícháme trochu kakaa a vlijeme do formy s bílým těstem.  Formu vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrická 180°C/30-40 minut v teflonové formě na bábovku, v keramické formě 60 minut). 

Lenka Moučková


15.6.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 13   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Bábovka coby dup

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
1234-5
1234-5 - 16.6.2012 9:50

sharon: smajlik - 68smajlik - 68 a nespadne ti dolu ???

 
YXH
YXH - 15.6.2012 22:35

Povedla se, pridala jsem jedno vajicko a nasekane orechy. Delala jsem ji z hladke mouky a je dobra. smajlik - 47

 
krasaka
krasaka - 15.6.2012 20:14

dělávám asi 30 let totéž, jen ještě se strouhanými jablky+skořicí - at je na plechu nebo jako bábovka, vždy je dobrá a dlouho vydrží vláčná - neosýchá smajlik - 66 /pokud se dříve nezbaštísmajlik - 68/

 
sharon
sharon - 15.6.2012 15:32

buchta je na remosce, dala jsem do ní posekané ořechy a nahoru drobenku......smajlik - 52smajlik - 51smajlik - 47

 
Linda
Linda - 15.6.2012 11:29

LenkaT: mohla bych to zkusit az nekdy potomkove dorazi domu at mi ji pomuzou snist,
dadka: jenom hladká, sice v nekolika druzich, ale jenom hladká. A pak jeste spesl na pizzu nebo italsky chleba, ale zase je to v podstate hladká. A spousta z jinych obilovin (zitná,kukuricná, jecmenná, spousta seminek), coz je dobry na ruzné chleby a housky, ale na buchtu nebo bábovku nebo cukrovi to neni to prave orechové smajlik - 66

 
dadka
dadka - 15.6.2012 11:25

Linda
:U vás je jen hladká mouka? Já teda hrubou skoro vůbec nepoužívám, ale bez polohrubé bych se neobešla.

 
evropka
evropka - 15.6.2012 11:11

jj,ten bílek dělá divy..

 
LenkaT
LenkaT - 15.6.2012 10:40

Linda: chtěla jsem napsat, aby to bylo tím bílkem odlehčený

 
LenkaT
LenkaT - 15.6.2012 10:38

Linda: já myslím, že to bude dobrý i z hladké, jen tam dej ten bílek vyšlehaný, aby to bylo našlehaný
Já mám doma např. recept na ořechového beránka s polohrubou moukou, dělávám to i do formy na bábovku a dělávám z hladké, je to takové jemnější

 
Linda
Linda - 15.6.2012 10:31

Premýslim zda by "vylezla" a byla nadýchaná i z hladké mouky??? smajlik - 26... namám ráda bábovky které jsou jak cihla a jinou mouku nemám ....ale jestli vyjdou plány narvu za 2 mesice do auta 5kg hruby a 5kg polohruby a zas bude na chvíli vystarano smajlik - 16

 
Jana MaE
Jana MaE - 15.6.2012 10:16

tohle je naše nejoblíbenější bábovka smajlik - 57 zrovna včera sem jí pekla jen teda dávám o jedno vejce víc

 
loupák
loupák - 15.6.2012 8:02

Dělám to stejně,akorád bílky vyšlehám,bábovka je pak víc nadýchanásmajlik - 47

 
LenkaT
LenkaT - 15.6.2012 7:06

přesně tohle těsto dělávám na plech, na to ovoce, drobenka, rychlovka smajlik - 47

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.