Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Reveňový koláč

Reveňový koláč

 

Potřebujete: ½ l pol. mouky, ¼ l cukru, 1 šlehačku, 3 vejce, 1 pr.do peč.

Postup: Vše našlehat a nalít na plech. Poklást oloupanou a spařenou revení, kterou lehce obalíme v cukru, aby nepropadla ke dnu. Navrch posypeme žmolenkou a dáme péct.

Recept poslala čtenářka Jana Michalovičová. Děkujeme.

Lenka Moučková


12.7.2012   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Reveňový koláč

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Lojen
Lojen - 12.7.2012 17:26

U nás se rebarborový koláč dělá vždy oprázdinnáchsmajlik - 5, o víkendu udělám, smajlik - 47. Prima nápad!

 
Hanča
Hanča - 12.7.2012 15:04

já ji teda dávám rovnou syrovou, ale zase nedávám velký množství a děti se po tom mohly letos umlátit

 
evropka
evropka - 12.7.2012 13:54

manka: ježíšmarjá marie já za to nemůžusmajlik - 63smajlik - 63smajlik - 63smajlik - 63smajlik - 63smajlik - 63

 
manka
manka - 12.7.2012 13:47

evropka: ale to jsme už četlismajlik - 63smajlik - 63

 
evropka
evropka - 12.7.2012 10:17

manka: taky jsem dala tvaroh....Kozoroh18: helčo já vím že ho děláš často,tak nakul kouseksmajlik - 68

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 12.7.2012 9:54

evropka - jen ber, upeču nový

 
sharon
sharon - 12.7.2012 9:51

evropka: tu rebarborku podus c cukrem a pak na koláč....

 
sharon
sharon - 12.7.2012 9:50

manka: to děláš správně, tvaroh zničí tu kyselinu šťavelovou......a já rebarboru drobet podusím než jí dám na koláč......nemá ta mouka být 1/2 kila ????

 
evropka
evropka - 12.7.2012 9:49

manka: taky jsem dala tvaroh....Kozoroh18: helčo já vím že ho děláš často,tak nakul kouseksmajlik - 68

 
manka
manka - 12.7.2012 9:44

evropka: to není možný, zkus to ještě jednou. já dávám pod rebarboru i tvaroh a je to mňamka

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 12.7.2012 9:32

evropka - asi nebyla kvalitnísmajlik - 68

mám ke smajlik - 51 kousek je s třešněma, meruňkama a rebarborou

obrázek - Foto0071(30).jpg

zkus ho ještě jednou, tu máš

obrázek - Foto0200(3).jpg

 
evropka
evropka - 12.7.2012 8:30

já ho posledně dělala a tak nám trnula pusa(cukru bylo fakt vela)že jsem tuhle libůstku navždy odmávala....

 
dadka
dadka - 12.7.2012 8:20

Nikdy jsem reveňový koláč nedělala, příští rok to zkusím. Viděla jsem ale připravovat vepřovou roládu s rebarborou, to by mohlo být dobré.

 
annie
annie - 12.7.2012 8:01

Zrovna předevčírem jsem upekla koláč s rebarborou. Byl s bílým jogurtem - to těsto - a je hezky vláčný...mňam.smajlik - 57

 
manka
manka - 12.7.2012 8:00

orinka: je, má se konzumovat do konce června. Pak už obsahuje moc kyseliny šťavelové.

 
Světlonoska
Světlonoska - 12.7.2012 7:43

Reven nevyhledávám,neb nás po ní pálí žáhasmajlik - 58smajlik - 76ale šlo by to i s jiným ovocemsmajlik - 52

smajlik - 76½ l pol. mouky, ¼ l cukru,

to je měřeno na litry....smajlik - 55

 
orinka
orinka - 12.7.2012 7:42

není už na rebarboru trochu pozdě?smajlik - 55

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.