Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tradiční mazanec

Tradiční mazanec

Ingredience: 500 g hrubé mouky, 50 g cukru, špetka soli, 1 kostka droždí, 130 g másla, 125 ml mléka, 1 vejce, 1 žloutek na potření, 2 lžíce smetany, mandlové lupínky na ozdobení, hrozinky do těsta.

Postup: Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Rozpustíme si máslo, které necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku a přidáme špetku cukru. Přilijeme kvásek, máslo a rozklepneme vejce. Můžeme přidat i hrozinky či mandle. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Vykynuté těsto ještě jednou promícháme a uděláme z něj bochánek, který dáme na plech vyložený pečicím papírem. Nechceme-li klasický tvar mazance, můžeme rozdělit těsto na tři díly, z nich vyválíme dlouhé válečky a upleteme cop, který stočíme do věnce.
Těsto necháme na plechu ještě asi půl hodiny kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 170°C. Žloutek rozmícháme se smetanou a mazanec touto směsí důkladně potřeme. Poté posypeme mandlovými lupínky.
Dáme do trouby a pečeme při mírné teplotě asi 40 minut.

Marie Poštová


12.4.2006   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 12   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tradiční mazanec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77206.
    Archiv anket.