Mraky
Ingredience: 150 g hladké mouky, 150 g sádla, 6 vajec, 500 ml vody. Na náplň: 500 ml mléka, 100 g hladké mouky, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, trochu rumu.
Postup: Sádlo dáme do hrnce s půl litrem vody a zahřejeme na plotně. Do horkého nasypeme za stálého míchání mouku. Až se těsto přestane lepit na vařečku, můžeme stáhnout hrnec z plotny a po jednom vmíchat všechna vejce. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát a každý z nich upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Pečeme v hodně rozpálené troubě.
Po vytažení z trouby necháme pláty vychladnout a potíráme krémem.
Příprava krému: v mléce rozšleháme mouku, žloutky, vanilkový cukr a z této směsi uvaříme hustou kaši. V menší misce utřeme máslo a moučkový cukr a po částech zašleháme do vychladlé kaše. Nakonec přidáme trochu rumu a opět zašleháme.
Povrch mraků pocákáme čokoládou a necháme v chladnu uležet asi půl dne.
Za recept děkujeme čtenářce Emě.
29.4.2006 Rubrika: Moučníky | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Mraky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.vynikající