Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Mraky

Mraky

Ingredience: 150 g hladké mouky, 150 g sádla, 6 vajec, 500 ml vody. Na náplň: 500 ml mléka, 100 g hladké mouky, 4 žloutky, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, trochu rumu.

Postup: Sádlo dáme do hrnce s půl litrem vody a zahřejeme na plotně. Do horkého nasypeme za stálého míchání mouku. Až se těsto přestane lepit na vařečku, můžeme stáhnout hrnec z plotny a po jednom vmíchat všechna vejce. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme plát a každý z nich upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Pečeme v hodně rozpálené troubě.
Po vytažení z trouby necháme pláty vychladnout a potíráme krémem.
Příprava krému: v mléce rozšleháme mouku, žloutky, vanilkový cukr a z této směsi uvaříme hustou kaši. V menší misce utřeme máslo a moučkový cukr a po částech zašleháme do vychladlé kaše. Nakonec přidáme trochu rumu a opět zašleháme.
Povrch mraků pocákáme čokoládou a necháme v chladnu uležet asi půl dne.

Za recept děkujeme čtenářce Emě.

Marie Poštová


29.4.2006   Rubrika: Moučníky   |   Komentářů 17   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Mraky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
beliss
beliss - 9.9.2008 21:49

smajlik - 5vynikající

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77206.
    Archiv anket.