Rychlá bábovka
Ingredience: (1hrnek=250 ml)
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukr krupice, 2 celé vejce, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanilinový cukr, kakao na obarvení těsta. Sádlo, hrubou mouku na vymazání.
Postup: Polohrubou mouku, cukr, vejce, mléko, olej, kypřící prášek, vanilinový cukr smícháme v misce a část vlijeme do formy vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou. Do zbylé části zamícháme trochu kakaa a vlijeme do formy s bílým těstem. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby (elektrická 180°C/30-40 minut v teflonové formě na bábovku, v keramické formě 60 minut). Dobrou chuť!
Recept nám zaslala čtenářka Martina Vlasáková.
25.8.2006 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5