Moravské koláče
Ingredience: 500 g hladké mouky, 2 dcl mléka, 5 polévkových lžic cukru, 200 ml oleje, 1 balíček droždí, 1 žloutek, sůl. Na drobenku máslo, hrubou mouku a cukr.
Postup: Do mísy nasypeme mouku a trošku soli a zamícháme. Pak uděláme do mouky důlek, rozdrobíme tam droždí a dáme trochu cukru. Zalijeme to vlahým mlékem a necháme chvíli rozmočit. Přidáme zbytek cukru, žloutek a olej a zaděláme těsto. Když je řídké, přidáme trochu mouky. Hned můžeme dělat buchty. Plníme je tím, co máme rádi. Jablková povidla, tvaroh, mák. Dáváme je na plech dál od sebe. Pak do nich trochu vymáčkneme důlek a sypeme drobenku. Koláče se ničím nepotírají. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Recept nám zaslala čtenářka Elí.
23.10.2006 Rubrika: | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5